Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Obrenovac
  • 12.10.2017. 18:30

Izložba sitnih životinja duplo veća

Više od 600 izlagača iz Srbije i regiona učestvovalo je na tradicionalnoj, šestoj po redu izložbi sitnih životinja i ukrasne živine koja je tokom proteklog vikenda održana u Obrenovcu.

Foto: Udruženje odgajivača sitnih životinja
  • 416
  • 14
  • 0

Ukrasni golubovi, ptice, živina, zečevi našli su se u Obrenovcu na šestoj tradicionalnoj izložbi, koju je organizovalo udruženje odgajivača sitnih životinja, "Obrenovac 2011". U odnosu na proteklu godinu broj učesnika bio je duplo veći, a eksponate za izložbu doneli su iz čitave Srbije i regiona.

Svaka od ovih sitnih životinja privlačila je pažnju posetilaca, što zbog svoje lepote, a što zbog želje kolekcionara da ih predstave na najbolji mogući način.

"U okviru državnog Saveza živinara Republike Srbije imamo 22 grada. Eksponati iz Bele Crkve, Sviljanca, Kruševca, samo su neki koji su se ove godine mogli videti na izložbi. Pored takmičara iz Crne Gore, imali smo eksponate iz Zageba, Rumunije, Bugarske, tako da smo se na taj način približili međunarodnom nivou, iako nam je i dalje cilj da na lokalnom nivou organizujemo i prikupimo što veći broj izlagača", ističe Radomir Erić, iz udruženja odgajivača "Obrenovac 2011".

Gotovo 600 izlagača predstavilo je svoje eksponate

Pehari za najuspešnije

U prilog svemu ovome ide i činjenica da su među izlagačima bili prisutni nosioci najvećih priznanja i šampionskih titula, sa mnogobrojnih takmičenja.

"Moj golub je šampion izložbe. Inače dolazimo iz Nikšića iz Crne Gore i na ovoj izložbi nastupamo prvi put. Pored golubova, ove godine smo nastupili sa parom crvenoramenih pataka, imamo standardnog mužjaka i žutu ženku karolinku. Prezadovoljni smo, kako izložbom, tako i organizacijom", istakao je Miroljub Božović, jedan od izlagača na ovogodišnjoj izložbi.

Najuspešnijim učesnicima podeljeni su pehari, a posebni onima koji su imali najlepšu živinu, kao i za najlepšeg goluba pobednika specijalke srpskog visokoletača.

Pokrovitelj ove izložbe bila je Gradska opština Obrenovac, a učešće na izložbi ove godine zatražilo je skoro 600 odgajivača. Učesnici Poljoprivredno - hemijske škole iz Obrenovca iskoristili su ovu priliku za čas praktične nastave i upoznali se sa različitim vrstama sitnih životinja.

Foto: Udruženje odgajivača sitnih životinja "Obrenovac 2011"


Foto prilog


Tagovi

Izložba Sitne životinje Ukrasna živina Visokoletači Izlagači Srbija Crna Gora Rumunija Bugarska


Autorka

Mirjana Stepic

Više [+]

Mirjana je diplomirani novinar, dete sa sela i entuzijasta u duši. Novinarstvom se bavi od 2008.godine.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Unutrašnjost drevnog manastira Svetog Nikole u Vranju.