Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Shema školskog voća i povrća
  • 02.06.2014. 13:00

Za sve osnovnoškolarce besplatno voće i povrće

Nova Shema školskog voća i povrća – sljedeće školske godine besplatno voće i povrće za sve učenike 884 osnovne škole u Hrvatskoj

Foto: freedigitalphotos.net
  • 174
  • 14
  • 0

Slijedom izvrsnih rezultata provedbe Sheme školskog voća i povrća u ovoj školskoj godini, Hrvatska će i sljedeću školsku godinu (2014./2015.) provoditi ovu Shemu, kao mjeru koja promovira zdrave prehrambene navike s ciljem povećanja udjela voća i povrća u svakodnevnoj prehrani kako bi se spriječila debljina i bolesti uzrokovane neadekvatnom prehranom u dječjoj dobi.

Za razliku od tekuće školske godine kada je u Shemi sudjelovalo 720 osnovnih škola i 138.501 učenika od 1. do 4. razreda, ove godine u Shemu će biti uključeni svi učenici od 1. do 8. razreda 884 osnovnih škola - ukupno 330.889 učenika, kojima će se voće i povrće ponuditi kao zaseban obrok neovisno od obroka u okviru školske prehrane, kontinuirano kroz cijelu školsku godinu. Procijenjeni iznos potpore po učeniku iznosi 4,43 eura odnosno 33,7 kn obračunato prema tečaju Europske centralne banke na dan 31. prosinca 2013. godine.

Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju odobrila je dobavljače (pravne ili fizičke osobe koje će isporučivati voće i povrće školama koje će sudjelovati u Shemi školskog voća i povrća) koji ispunjavaju uvjete javnog poziva, a kojima će se isplaćivati potpora za prihvatljive troškove za voće i povrće franco škola koji su nastali u danima održavanja nastave u skladu sa školskim kalendarom.

U okviru dosadašnje provedbe Sheme školskog voća i povrća isporučeno je više od 600.000 kilograma voća i povrća učenicima osnovnih škola, za što je Agencija za plaćanja do sada isplatila više od 3 milijuna kuna dobavljačima voća i povrća.

Foto: freedigitalphotos.net


Tagovi

Shema školskog voća Zdrava hrana Povrće APPRRR Učenici Osnovna škola Potpora Dobavljači


Autorica

Nikolina Fako

Više [+]

Nikolina je administratorica portala Agroklub. Ima 28 godina, a završila je diplomski studij marketing managementa na Ekonomskom fakultetu u Osijeku ... a moto joj je: „Život je puno lakši ako kroz njega ideš sa osmijehom“.