Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • IPARD
  • 05.06.2015. 12:30

Za preradu maslina 1,3 milijuna kuna

Obrt Agro-Millo proizvodnjom maslinovog ulja počeo se baviti 1996. godine, a zahvaljujući novim strojevima, proizvodnja kvalitetnih i u inozemstvu poznatih ulja, bit će jednostavnija i brža.

Foto: depositphotos.com/OlafSpeier
  • 223
  • 23
  • 0

Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju obavila je novu isplatu na osnovi odobrenih sredstava iz IPARD programa, za završeno ulaganje u sklopu mjere 103 Ulaganja u preradu i trženje poljoprivrednih i ribljih proizvoda.

Uljari Agro-Millo, vlasnika Valtera Smilovića iz Baredina kod Buja u Istarskoj županiji isplaćeno je 1.339.271,00 kuna za ulaganje u preradu maslina, opremu za obradu otpadnih voda, filtriranje zraka te rashladne sustave. IPARD sredstvima nabavljena je linija za preradu maslina u maslinovo ulje te uređaj za pročišćavanje tehnoloških otpadnih voda u procesu prerade maslina.

Gospodarstvo obitelji Smilović ima pet hektara poljoprivrednih površina u unutrašnjosti zapadnog dijela Istre, na području Buja, koje je još od vremena starih Rimljana poznato kao područje na kojemu se proizvodi maslinovo ulje visoke kvalitete. U uljari, osim mljevenja vlastitih maslina, pružaju i uslugu mljevenja drugim proizvođačima maslina.

Foto: depositphotos.com/OlafSpeier


Fotoprilog


Tagovi

Agencija za plaćanja Mjera 103 Agro-Millo Valter Smilović Baredin Buje Istarska županija Masline Rimljani Maslinovo ulje


Autorica

Sandra Špoljar

Više [+]

Autorica i upravna pravnica Sandra Špoljar dolazi iz Koprivnice, gdje je na razne načine, tradicijom i obiteljski, vezana uz poljoprivredu. Godinama je radila kao novinarka u informativnom programu HTV-a te za Plodove zemlje i Agroglas.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Hrvatska rosé vina osvojila 17 medalja Na najvećem specijaliziranom natjecanju za rosé vina na svijetu Concours Mondial de Bruxelles hrvatski vinari osvojili su17 medalja - 8 zlatnih i 9 srebrnih. Četiri zlatne medalje osvojile su dalmatins... Više [+]