Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Frutarija d.o.o.
  • 17.03.2015. 21:50

Za hladnjaču isplaćeno 3,38 milijuna kuna iz IPARD-a

Kapaciteti hladnjače ove tvrtke dijelom se pune voćem iz vlastitih voćnjaka, a dijelom s onim otkupljenim od drugih proizvođača. ULO tehnologija omogućava čuvanje jabuka i do 12 mjeseci bez gubitka na kvaliteti uz zadržavanja svježine.

  • 376
  • 38
  • 0

Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju obavila je novu isplatu na osnovi odobrenih sredstava iz IPARD programa, za završeno ulaganje u sklopu mjere 101 Ulaganja u poljoprivredna gospodarstva.

Tvrtki Frutarija d.o.o. iz Požeško-slavonske županije, isplaćeno je 3.382.650,00 kn za ulaganje u izgradnju i opremanje hladnjače jabuka s ULO (Ultra Low Oxygen) tehnologijom. Kapaciteti hladnjače pune se dijelom iz vlastitih voćnjaka, a dijelom iz otkupa od drugih proizvođača. ULO tehnologija omogućava čuvanje jabuka i do 12 mjeseci bez gubitka na kvaliteti, uz zadržavanje svježine. IPARD investicijom zaokružen je cijeli proizvodni ciklus koji uključuje uzgoj, očuvanje proizvoda i plasman. Ovim načinom skladištenja jabuka povećat će se konkurentnost domaćih proizvoda na europskom tržištu.

Frutarija d.o.o. je tvrtka u hrvatsko-ruskom vlasništvu koja se bavi uzgojem, otkupom, skladištenjem i prodajom voća i povrća, kao i punjenjem svježih voćnih prirodnih sokova. Tvrtka ima sjedište u Splitu, no djeluje na području Lipika, gdje ima urede i hladnjaču s ULO tehnologijom kapaciteta 3000 tona voća. Njihova ULO hladnjača u Lipiku najveća je u zapadnoj Slavoniji. Na lokaciji hladnjače obavljaju se otkup voća, proizvodnja sokova, skladištenje, te veleprodaja i odvoz voća u trgovačke centre. Izgradnja hladnjače je dijelom financirana iz IPARD programa Europske Unije. Frutarija d.o.o. također posjeduje voćnjake jabuka u Lipiku i u Donjim Andrijevcima. Ovaj drugi ima i ekološki certifikat. Tvrtka otkupljuje sezonsko voće, posebno jabuke.


Fotoprilog


Tagovi

Agencija za plaćanja u poljoprivredi IPARD program Mjera 101 Frutarija d.o.o. Požeško - slavonska županija Hladnjača jabuka ULO tehnologija Ultra Low Oxygen Proizvodni ciklus Hrvatskoo - rusko vlasništvo Voćni sokovi Split Lipik Kapacitet 300


Autorica

Sandra Špoljar

Više [+]

Autorica i upravna pravnica Sandra Špoljar dolazi iz Koprivnice, gdje je na razne načine, tradicijom i obiteljski, vezana uz poljoprivredu. Godinama je radila kao novinarka u informativnom programu HTV-a te za Plodove zemlje i Agroglas.