Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • IPARD
  • 27.10.2016. 12:03

Uz IPARD će podići nasad jabuke i kupiti opremu

APPRRR je isplatila sredstva iz IPARD programa za ulaganje u poljoprivrednu opremu i mehanizaciju te za podizanje nasada jabuka.

Foto: titosoft/pixabay.com
  • 1.933
  • 88
  • 0

Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju obavila je nove isplate na osnovi odobrenih sredstava iz IPARD programa, za završeno ulaganje u sklopu mjere 101 "Ulaganja u poljoprivredna gospodarstva".

Korisniku OPG Ferenčina Katica isplaćeno je 357.627,16 kuna za ulaganje u poljoprivrednu mehanizaciju i opremu. Korisnik je nabavio traktor, mikser prikolicu, plug i rotodrljaču, a lokacija ulaganja je Sveti Ivan Žabno u Koprivničko-križevačkoj županiji.

Korisniku Arbusta Sol d.o.o. isplaćeno je 335.421,97 kuna za podizanje nasada jabuka na području Grada Zagreba.

Ulaganje u podizanje voćnih nasada

Tomislav Balen iz Zagreba vlasnik je i direktor tvrtke Arbusta Sol d.o.o. te je velik trud uložen u proizvodnju bobičastog voća (borovnice, preko 10 hektara) i jagoda, a dao je poticaj iste proizvodnje i kod drugih vlasnika poljoprivrednog zemljišta. Putem IPARD-a realizirano je u 2015. i podizanje višegodišnjeg nasada borovnice sa zaštitnom mrežom protiv tuče te navodnjavanjem u iznosu od 627.425,42 kune. Povrat sredstava od 313.712,71 kuna osiguralo je održivost investicije.

Vlasnik tvrtke Arbusta Sol kaže kako je zbog velikog posla i svakodnevnih obaveza na plantaži potražio pomoć kod vođenja kroz IPARD program. "Iznimno sam zadovoljan uslugom Regionalne razvojne agencije Zagrebačke županije, odradili smo dobar posao", navodi.

Više o svim IPARD korisnicima pogledajte ovdje.

Foto: titosoft/pixabay.com


Tagovi

APPRRR IPARD Nasad jabuka Mehanizacija Oprema


Partner

APPRRR

Ulica grada Vukovara 269d, 10000 Zagreb, Hrvatska
tel: +385 1 6002 700, e-mail: info@apprrr.hr web: http://www.apprrr.hr/