Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Hladnjača
  • 19.03.2014. 18:05

U Lipiku započela gradnja hladnjače

Hrvatsko-ruska investicija za tri milijuna eura, položen je kamen temeljac za hladnjaču voća i povrća

  • 428
  • 37
  • 0

Požeško-slavonski župan Alojz Tomašević i direktor hrvatsko-ruske tvrtke Frutarija iz Splita Zlatko Matijašević položili su 6. ožujka kamen temeljac za hladnjaču voća i povrća, najveće takve u zapadnoj Slavoniji.

Postavljanje kamena temeljca

Kapacitet hladnjače, koja će se graditi u poduzetničkoj zoni u Lipiku je 3.000 tona. Proizvođačima iz okolice bi trebalo osigurati plasman njihovog voća i povrća na velikom ruskom tržištu. Investicija teška tri milijuna eura će sa 450.000 eura sufinancirati iz programa IPARD. Hladnjača bi trebala biti u funkciji od 1. srpnja 2014. i trebalo bi u njoj raditi petnaestak djelatnika.

Požeško-slavonskoj županiji sa 85 tisuća hektara poljoprivrednog zemljišta i 75 tisuća ljudi bi dobro došlo više takvih projekata," rekao je pri polaganju kamena temeljca župan Tomašević. Događaju su bili nazočni predstavnici tvrtke Andrej i Maxim Citrinovićovi iz Rusije, gradonačelnik Lipika Vinko Kasana i drugi gosti.


Tagovi

Požeško-slavonski župan Vinko Kasana Alojz Tomašević Lipik Rusija IPARD Sufinanciranje Izgradnja hladnjače Alojz Tomašević Zlatko Matijašević Hladnjača voća i povrća


Autorica

Alena Rais

Više [+]

Završila je Poljoprivredni fakultet u Pragu - agronomija gdje je i tri godine radila na Poljoprivrednom institutu - mikrobiologija i zaštita bilja u Pragu - Ruzyně. U češkom tjedniku Jednota Daruvar piše o poljoprivrednim temama od 2001. godine. Kod kuće sa suprugom uzgaja čemprese i vinovu lozu.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

U Gudovcu živo na proljetnom sajmu. Jedni kažu da je skupo, dok drugi troše bez pitanja. Jedni su sretni s ovim terminom dok neki trgovci smatraju da treba biti ranije, prije sjetve. Kako god, i u ovom formatu od četiri dana, posjetitelja n... Više [+]