Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Krađa sadnica
  • 15.03.2018. 09:40

Tvrtko Gačić: Lolo, nemoj idući puta krasti, dođi kući pa ću ti dat, popit ćemo i kavu

Mladom voćaru Tvrtku Gačiću iz Strizivojne godinama lopovi kradu sadnice iz voćnjaka. Čupaju voćke stare dvije godine. Ovoga puta za njih ima poruku.

Foto: Facebook/OPG Gačić
  • 5.249
  • 311
  • 1

Tvrtko Gačić mladi je voćar iz Strizivojne kod Đakova koji već pet godina muku muči s lopovima u svom voćnjaku. U noći s ponedjeljka na utorak netko je posjetio njegov voćnjak i povadio sadnice kruške i jabuke. Prije nekoliko godina tako su mu ukradene i šljive. Ovoga puta je odlučio svoju muku podijeliti na Facebooku, ali i poručiti lopovu da nema potrebe dolaziti po noći, kiši i blatu. 

Stoički je Tvrtko prihvatio situaciju, a na konto svega se i našalio te uspio nasmijati ekipu na Facebooku. Iako, ne znamo bi li se smijali ili plakali. 

Izvadio si pastorčice, bobovac i kardinal

"U Hrvatskoj ništa novo, što bi bilo novo! Samo se javljam loli koja me noćas posjetila pa odradila samoposlugu. Čisto da znaš, jer mi voćke nisu označene, izvadio si od krušaka pastorčice, to ti je kasno jesensko zimska kruška. Izvadio si jabuke bobovac, to ti je isto zimska jabuka. Izvadio si pet kardinala, to ti je kasno jesenska jabuka, deveti na deseti mjesec", nabraja Tvrtko, nositelj OPG Tvrtko. 

Poručuje on poslije svom lopovu da mu se nije stigao javiti prošle godine, ono kad mu je povadio šljive, da je to kombinacija top sorti.

Drugi puta dođi kući, popit ćemo kavu  

"Imaš Top Taste, Top King, Top 2000, Top Gigant. Gigant je genijalna šljiva. A što si vadio godinama prije, to su isto jabuke, ne sjećam se koja vrsta", kaže Tvrtko koji osim što je uputio lopova u sorte voća koje mu je pokrao, pozvao ga je da idući puta ipak postupi drugačije. 

"Znam da je nezgodno doći po noći, strahovat hoće te tko vidjeti, neće. Ne moraš se sljedeći puta sekirat. Dođi kod mene kući pa pokucaj, pa ću ti dat'. Meni se ne bi mi dalo, majke mi, u tri, četiri, pet u noći dolaziti u hladno, mokro, blatno... katastrofa! De ne budi lud. Dođi kući pa uzmi voća."

Imam i super dunje i super oskoruše

Voćar Tvrtko rezignirano je nastavio i poručio lopovu, kako kaže, čisto informativno, da preko puta tih jabuka koje je neku noć pokrao, ima super dunje i super oskoruše. 

"Dunje isto nisu označene pa da te ne sekira. Idu tri reda leskovačke pa red vranjske, tri reda leskovačke pa red vranjske i opet tri reda leskovačke, čisto da znaš šta vadiš. Ovako bezveze povadiš pa posadiš i strepiš što će biti od voćaka."

Prva krađa Tvrtku se dogodila prije pet godina. U videu kaže kako se ljutio, psovao, zvao policiju.

Tvrtko Gačić sad ima mjesta za posaditi nove sadnice

"Fakat mi se više ne da. Ne smatram te ja budalom, ti si čestit čovjek, u Hrvatskoj je to normalno, je*eš sve ako nećeš ukrast. Je*eš sve ako ne ukradeš. Volim ja vas dragi Strizivojci, ali nemojte se sekirat i dolazit po noći i blatu. Meni je tlaka kada se moram ustati u 4-5 ujutro raditi nešto u voćnjaku, kad je zaglavu. A gdje doći po blatu, kiši, čupat voćke i to one koje su stare već dvije godine, ukorijenile se. Evo, bruh dobiješ od čupanja. Dođi kući, reci nemam para, kleptoman sam, ja ću ti dat'. Ne moraš ni rano ustajati, dođi poslije posla, kad se vratiš s pilane ili odakle već, popit ćemo i kavu", simpatično priča Gačić dok mu izraz lica odaje da mu ipak nije svejedno. 

Kaže, morao je ovu poruku staviti na internet, ispucati se. Zaključuje Tvrtko da se sada ne mora brinuti kuda će sa svim onim sadnicama. Ali eto, lola mu, kako kaže, napravio mjesta. 

Cijelu Tvrtkovu poruku pogledajte u videu: 


Tagovi

Tvrtko Gačić OPG Tvrtko Krađa sadnica Voćnjak Strizivojna


Autorica

Maja Celing Celić

Više [+]

Hobi vrtlarica i zaljubljenica u prirodu s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Dakle uspjeh je djelomičan. Prvo zahvala gđi Maji Celing Celić na savjetu i informacijama. Sjeme tikve sudovnjače je dalo rezultat. Ostalo sjeme (one tikve sa dugačkim vratom nisu uspjele, jako su se deformirale u oblik krastavca :-) ). U p... Više [+]