Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Entrada
  • 05.11.2015. 13:30

Tresač Alice - suho zlato u maslinicima

S ovim tresačem se može ubrati i do 150 kg maslina na sat, ima teleskopske produžetke do 2,70 m, a jednostavno ga je nabaviti u tvrtki Entrada, zastupnik Campagnole za Hrvatsku - isporuka se obavlja u roku 24 sata.

  • 6.024
  • 120
  • 0

Sada kada berba maslina u Dalmaciji praktički tek započinje, predstavnici tvrtke Entrada iz Sušnjevice obilaze naše otoke i priobalje prezentirajući najsuvremenije strojeve, alate i druga pomagala tvrtke Campagnola - program za rezidbu, tretiranje, berbu maslina i strojeve za usitnjavanje odrezanih grana. Najprije su posjetili Selca i Postira na Braču, a zatim Milnu i Rudine na Hvaru, no i dalje će vršiti prezentacije u okolici Šibenika i Zadra.

Ekološka berba masline

Alice-tresač maslina

"Ove godine je urod maslina poprilično dobar, a plodovi su uglavnom zdravi, pa smo odlučili težacima predstaviti prvenstveno tresač Alice koji je suho zlato u maslinicima. Jednostavno, riječ je o ekološkoj berbi, vrlo je lagan, a prsti napravljeni od plastike i kristala vrlo su mekani , jedan češalj ide lijevo, jedan desno, s polukružnim zakretanjem (1250 njihaja u minuti). Važno je napomenuti da ne oštećuje grane, ali ni plodove koji padaju okomito na tlo. Dakle, nema bojazni da će se zbog njegove uporabe pojaviti bolest na granama ili samoj maslini", govori Josip Kontuš, predstavnik tvrtke koja ovim programima pokriva područje Hrvatske, BiH, Srbije i Crne Gore.

Premda u programu imaju i pneumatske tresače na zrak, interes za Alice je golem, pogotovo što se s njim može ubrati i do 150 kg maslina na sat, a jednostavno jednostavno ih je nabaviti u prodajnoj mreži tvrtke Entrada ili isporukom putem dostave na kućnu adresu u roku 24 sata. Proizvodi Campagnole imaju 24-mjesečno jamstvo, a Entrada ima organiziranu servisnu mrežu i rezervne dijelove koji su dostupni u svakom trenutku. Također, Alice ima teleskopske produžetke do 2,70 metara pa se uz visinu čovjeka može obrati i najveća maslina, a sama težina Alice je 2,8 kg.

Kvalitetni strojevi za maslinare i vinogradare

Prezentacija pribora za rezidbu

Djelatnici Entrade (Kristijan Jurić i lgor Miletić) prezentirali su pribor za rezidbu ručne i električne škare koje mogu odraditi čak 40 rezova u minuti tako da je taj program osmišljen upravo za olakšanje radova u maslinicima. Prezentirali su i strojeve za usitnjavanje odrezanih grana (Caravaggi - Bio 90) - usitnjena masa ostaje u masliniku, vraća se prirodi.

Ljudi su općenito skeptični kada je riječ o modernizaciji i nečemu novom. U ovom slučaju uistinu ne trebaju biti, jer Alice suvremeni tresači ne "ubijaju" maslinu kako neki tvrde. Ako ponegdje i dotaknu plod, ne dolazi do oksidacije, prema tome berba je u svakom slučaju puno učinkovitija.

"Tvrtka Campagnola zaista ima kvalitetne alate potrebne maslinarima i vinogradarima, a vrlo je važno da se sve može raditi s tla, bez ljestava", istaknuo je Stanislav Štambuk, iz Savjetodavne službe, koji je ujedno i desna ruka hvarskim poljoprivrednicima.

Za više informacija o tresaču Alice i drugim navedenim strojevima i alatima obratite se na jedan od niže navedenih kontakata.

Entrada d.o.o.
Letaj 3, 52233 Šušnjevica
Tel: +385 (0) 52 401 998
www.entrada.hr
email: info@entrada.hr

Autor: Mirko Crnčević


Tagovi

Berba maslina Campagnola Entrada Šušnjevica Brač Hvar Zadar Šibenik Urod masline Tresač masline Josip Kontuš Hrvatska Srbija BiH Crna Gora Kristijan Jurić Igor Miletić Caravaggi-Bio 90 Maslinari Vinogradari Stanislav Štambuk