Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Obavijest voćarima
  • 24.03.2015. 13:00
  • Varaždinska

Spriječite infekciju bresaka i marelica

Obavijest Savjetodavne službe za voćare.

  • 95
  • 4
  • 0

Obavještavaju se voćari koji nisu obavili zimsko prskanje na breskvama i marelicama, protiv kovrčavosti lista (Taphrina Deformans) i na marelicama protiv paleža cvijeta i sušenja izboja (Monilinia laxa) da to obave u narednim danima, jer prognostičari najavljuju kišu čime se stvaraju pogodni uvjeti za infekciju. Isto se preporuča i voćarima koji su obavili zimsko prskanje, a od kojeg je prošlo između osam i deset dana.

Nakon otvaranja pupova na breskvama, protiv kovrčavosti su dozvoljeni organski fungicidi kao što su Delan 700 WDG, Chromodin S-65, Ziram 76 WG, Nativo 75 WG.

Na marelicama, protiv paleži cvijeta i sušenja izboja, dozvolu u vegetaciji imaju Difcor, Indar 5 EW, Nativo 75 WG, Switch 62,5 WG, Chorus 50 WG.

Obavezno je prije pripreme i primjene sredstava za zaštitu bilja pročitati priložene upute i upozorenja za uporabu. Otpadnu, ispražnjenu ambalažu od kemijskih sredstava za zaštitu bilja odložite u specijalne kontejnere za opasni otpad postavljene uz poljoapoteke. Korisnici državnih potpora dužni su za ispražnjenu ambalažu imati prateći list tvrtke C.I.A.K. d.o.o. kojim dokazuju da su ispravno zbrinuli ambalažu i također moraju, nakon provedenog tretmana, voditi evidenciju o uporabi sredstava za zaštitu bilja.

Martina Borić dipl.ing.agr.
E-mail: Martina.Boric@savjetodavna.hr


Tagovi

Savjetodavna služba Preporuke Savjeti Martina Borić Breskve Marelice Kovrčavost lista Taphrina Deformans Marelice Palež cvijeta i sušenje izboja Monilinia laxa Infekcija Fungicidi Delan 700 WDG Chromodin S-65 Ziram 76 WG Nativo 75 WG Swit


Autorica

Sandra Špoljar

Više [+]

Autorica i upravna pravnica Sandra Špoljar dolazi iz Koprivnice, gdje je na razne načine, tradicijom i obiteljski, vezana uz poljoprivredu. Godinama je radila kao novinarka u informativnom programu HTV-a te za Plodove zemlje i Agroglas.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Zagorska smokva danas :(
Foto: Facebook/Volim Zagorje
https://tinyurl.com/5kb3udrs