Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Poticaji
  • 03.09.2014. 11:40

Poticaji kooperativnoj proizvodnji malina

Općina Velika Kladuša novčano potiče kooperativnu proizvodnju malina tog kraja. 11 korisnika dobit će po 5.000 KM

Foto: depositphotos.com
  • 1.312
  • 102
  • 0

U Velikoj Kladuši je potpisan sporazum o zajedničkoj suradnji na implementaciji projekta Unapređenje suradnje i koordinacije sa dijasporom između Općine Velika Kladuša i poljoprivrednih zadruga Bašo i Agromerkantinlija. U ime Općine Sporazum je potpisao načelnik, Edin Behrić dok su zadruge zastupali Nermin Bašić i Adis Džanić.

Općina Velika Kladuša kroz ovaj projekt u suradnji s dijasporom nastoji potaknuti kooperativnu proizvodnju malina i to sa ukupno 55.000 KM koje će po 5.000 KM biti raspoređene na 11 korisnika. Projektom je obuhvaćeno 2,2 ha nasada malina odnosno 0, 2 ha po korisniku, a realizirat će se u sklopu projekta "Migracije i razvoj" koji zajednički financiraju UNDP, Vlada Švicarske i Općina Velika Kladuša. Vrijednost projekta za Općinu Velika Kladuša iznosi 70.000 KM, a rok za njegovu implementaciju je godinu dana.

Načelnik Behrić iznimno je zadovoljan potpisivanjem ovog sporazuma, a izrazio je i nadu u njegovu uspješnu realizaciju. Svi zainteresirani mogu se prijaviti putem Javnog poziva, a krajnji rok za prijavu je 10. rujna 2014. godine.

Foto: depositphotos.com


Tagovi

Poljoprivredne zadruge Bašo Agromerkantinlija Edin Behrić Migracije i razvoj Nermin Bašić Nasadi malina Kooperativna proizvodnja Unapređenje suradnje Koordinacija sa dijasporom

Izdvojeni tekstovi

KLUB

Fruška gora se uveliko budi. Među skrivenim lepotama je i jezerce u Rivičkom potoku. Ljubičasti cvet je lekoviti plućnjak (Pulmonaria) od kojeg se prave čajevi protiv kašlja. Da li ste znali za ovo jezerce? Foto: Zoran Grco Grčić