Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • IPARD
  • 07.07.2015. 15:35

Milijun kuna za sortiranje i pakiranje voća

Tvrtka Fructus svoje voćnjake stalno proširuje što rezultira i povećanom proizvodnjom. Dio potrebne opreme za berbu i pakiranje, kupili su zahvaljujući IPARD sredstvima.

Foto: Fructus d.o.o.
  • 219
  • 18
  • 0

Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju, nastavlja niz gotovo svakodnevnih isplata za završene IPARD projekte. U posljednja tri mjeseca isplaćeno je 40 milijuna kuna za 77 završenih IPARD projekata.

Najnovija isplata odnosi se na završeno ulaganje u sklopu mjere 101, Ulaganja u poljoprivredna gospodarstva, u okviru kojeg je tvrtki Fructus d.o.o., vlasnika Zorislava Kiša iz Velike Ludine u Sisačko-moslavačkoj županiji, za nabavu specijalizirane opreme za berbu, sortiranje i pakiranje voća i povrća, isplaćeno 1.121.133,10 kuna.

Fructus d.o.o. osnovan je 2002. godine na temeljima nekadašnjeg, starog voćnjaka. Današnji noviji nasadi tvrtke, protežu se na 35 hektara, od čega na 25 hektara rastu jabuke, a na preostalih deset, vinova loza i kruške.

"U skoroj budućnosti planiramo sadnju nasada jabuka na novih 10-ak hektara. Svi naši voćnjaci imaju moderne konstrukcije, s armaturom, protugradnim mrežama i navodnjavanjem, a sve kako bi urod bio što kvalitetniji. Vremenom smo se okrenuli i rasadničarskoj proizvodnji, pa sada godišnje proizvedemo i više od 50 tisuća sadnica jabuka. Berba tolikih voćnih nasada bila bi nezamisliva bez brojne mehanizacije", kažu u Fructusu.

Usvajanjem novih znanja, ističu, cilj im je napredovati u svim segmentima proizvodnje.

Foto: Fructus d.o.o.


Povezana biljna vrsta

Vinova loza

Vinova loza

Sinonim: - | Engleski naziv: Wine grape | Latinski naziv: Vitis vinifera

Vinske sorte vinove loze bijeloga grožđa uzgajaju se na pjeskovitim tlima, a tamnija tla su povoljnija za crne (obojene) sorte, prije svega zbog svog povoljnijeg toplinskog... Više [+]

Tagovi

Agencija za plaćanja IPARD Mjera 101 Zorislav Kiš Velika Ludina Sisačko-moslavačka županija Oprema za berbu Fructus d.o.o. Jabuke Vinova loza Kruške Voćnjaci Protugradne mreže Rasadničarstvo Sadnice


Autorica

Sandra Špoljar

Više [+]

Autorica i upravna pravnica Sandra Špoljar dolazi iz Koprivnice, gdje je na razne načine, tradicijom i obiteljski, vezana uz poljoprivredu. Godinama je radila kao novinarka u informativnom programu HTV-a te za Plodove zemlje i Agroglas.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Kompanija Volkswagen oborila je novi rekord u prodaji. I ne, ne radi se o automobilima. Riječ je o njihovoj poznatoj curry kobasici.  Tako je u 2023. godini prodano je 8,33 milijuna kobasica, uključujući sve varijante. To je oko 400.000 viš... Više [+]