Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • OPG Đuro Blašković
  • 04.10.2016. 15:00

Aronija grabi na šire tržište hektar po hektar

Premda je zbog ovogodišnjih vremenskih nepogoda uzrokovanih ledom Đuro izgubio 70% prinosa, ovaj zanesenjak ne gubi vjeru te i dalje marljivo radi te planira povećanje proizvodnje.

  • 4.291
  • 450
  • 0

Posljednje tri godine, diplomirani agronom Đuro Blašković uz pomoć supruge i dvoje djece prisutan je na tržištu Slavonije i Baranje proizvodeći u Jakšiću (kraj Požege) ekološku aroniju pod jednim hektarom na obiteljskom poljoprivrednom gospodarstvu Đuro Blašković.

Usprkos lošem stanju u poljoprivredi, rade na povećanju proizvodnje

Premda je zbog ovogodišnjih vremenskih nepogoda uzrokovanih ledom Đuro izgubio 70% prinosa, ovaj zanesenjak ne gubi vjeru te i dalje marljivo radi na očuvanju najvažnije gospodarske djelatnosti Slavonije i Baranje, poljoprivrede te u svrhu veće tržišne prisutnosti planira povećanje proizvodnje.

"Krenuo sam u proizvodnju s 2.500 sadnica na 1ha, koju ću zbog dobrog gospodarenja u vrijeme jeseni proširiti na još jedan ha", kazao je marni gospodarstvenik Đuro Blašković koji sadnice nabavlja iz Poljske.

..i kreću s navodnjavanjem!

Budući da se Blašković okušao u projektima putem mjera ruralnog razvoja putem kojih je dobio financijska sredstva, iduće će godine krenuti s navodnjavanjem kako bi postigao što veće prinose po hektaru.

Nezahtjevna priroda aronije i svijest konzumenata

Ovaj se gospodarstvenik na proizvodnju odlučio zbog specifičnosti kulture koja kada govorimo o ekološkoj proizvodnji nije zahtjevna vrsta, dok je sekundarni razlog iste, dodaje on, podignuta razina svijesti potrošača koji u ovo vrijeme sve više traže zdravstveno pogodniju hranu.

"S obzirom na to da aronija nema prirodnih neprijatelja, nemamo potrebe vršiti špricanje zbog čega je naš proizvod čiste ekološke vrijednosti", dodao je Đuro Blašković.

Čisti matični ekološki sok od aronije

S obzirom na to da sibirska borovnica (aronija) sprečava bolesti srca i krvnih žila, regulira krvni tlak, štiti zdravlje urinarnog sustava, stimulira rad štitnjače, poboljšava pamćenje i koncentraciju, regulira razinu šećera u krvi, jača imunitet, povoljno djeluje na probavni sustav, štiti od virusa i bakterija te pospješuje izlučivanje teških metala iz organizma, brojni se potrošači odlučuju na kupovinu ekološkog soka od aronije proizvedenog od strane gospodina Blaškovića.

"Proizvodimo čisti matični sok od aronije koji pravimo putem hladnog prešanja pri čemu ne koristimo nikakve dodatke (odnosno šećer, konzervans i vodu). U skladu navedenog, prvo uberemo aroniju, potom ju izgnječimo, prešamo, 24 sata nakon berbe pasteriziramo i vršimo punjenje boca u punionici", poručio je Blašković.

Marljivim je radom i upečatljivom kvalitetom Blašković osvojio srca brojnih potrošača koji se učestalo vraćaju po njegove dragocjene napitke. Odan je tržištu Slavonije, gdje je prodajom stekao brojne stalne kupce na čemu je zahvalan i čime se ponosi.

Ulaganja velika, poticaji mali

"Premda su ulaganja u proizvodnju bila velika, ako se s ljubavlju posvetite radu i proizvodnji ove dohodovne kulture, od rezultata svoga rada možete pristojno živjeti. Jedina se problematika ogleda u tome što kad se uračunaju ukupni troškovi proizvodnje, poticaj biva neznatna, tek neprimjetna olakšica", kazao je Đuro.


Fotoprilog


Tagovi

OPG Đuro Blašković Ekološka aronija Uvoz sadnica Matični sok od aronije Ekološka proizvodnja Navodnjavanje Inovacije Tržišna moć


Autorica

Roberta Kljenak

Više [+]

Roberta je dvostruka magistrica u području poljoprivrede. Obožava pisanje i fotografiju! Dobitnica je dekanove nagrade za najbolje studente, predavačica na brojnim poljoprivrednim kongresima i nezaposlena profesorica.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Jeste li uočili kampanju?