Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Donacija sadnica
  • 11.11.2014. 18:50

100.000 sadnica za proizvođače malina i kupina

Na području Željeznog polja u BiH počela je podjela sadnica malina i kupina u sklopu projekta Farma koji financiraju USAID i SIDA.

Foto: depositphotos.com
  • 669
  • 46
  • 0

Prozvođačima malina i kupina sa područja Željeznog polja u BiH koji su u proljetnim poplavama izgubili cijele nasade ili pretrpjeli golemu štetu, proteklog je tjedna podijeljeno 100.000 sadnica tog voća kako bi nastavili s proizvodnjom.

Husein Sinanović, direktor Zemljoradničke zadruge Poljar istaknuo je kako je riječ o pomoći USAID/SIDA-e kroz projekt Farma u sklopu koje su dodijeljena bespovratna sredstva za sustave za navodnjavanje te sadnice za 134 proizvođača. Ovaj kraj poznat je po proizvodnji malina i kupina pa brojnim obiteljima to čini osnovni prihod, a s obzirom na štete koje su pretrpjeli u poplavama, nisu bili u mogućnosti obnoviti proizvodnju. Predviđa se da bi ukupno trebalo biti podijeljeno 102.800 sadnica, što ovim ljudima predstavlja veliku pomoć. Oni koji su imali sreću i nisu pretrpjeli štete od poplava, ove su godine ostvarili značajne prinose što bi svima mogao biti dodatni poticaj za nastavak i obnavljanje proizvodnje za iduću sezonu.

Nove sadnice i u Hercegovini

I regionalna razvojna agencija Hercegovine – REDAH, pobrinula se za podjelu sadnica maline i kupine za 26 proizvođača sa područja Prozor Rame, Jablanice i Konjica. Naime na području spomenute tri općine podići će se novih 6 ha malina i kupina, a proizvodnju na pilot-parcelama pratit će savjetodavci koji su prethodno obučeni kroz GIZ-ov ProLocal – program za lokalnu samoupravu i regionalni razvoj.

Foto: depositphotos.com; romrodinka


Tagovi

Sadnice maline i kupine Željezno polje Poljoprivredna proizvodnja ZZ Poljar Udruženje Žepački patrioti Husein Sinanović Projekt Farma USAID SIDA REDAH Regionalni razvoj