Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • IPARD
  • 12.08.2015. 12:45

Za vinograde 406 tisuća kuna iz IPARD-a

Vlasniku Vina Markota d.o.o. iz Požeško-slavonske županije isplaćeno je 406 tisuća kuna za restrukturiranje i zamjenu postojećih nasada vinskih kultivara te poljoprivrednu mehanizaciju i opremu.

  • 234
  • 35
  • 0

Pozicija brda Klikun i Starac iznad Pleternice obnovljena nakon 40 godina su dvije ponajbolje kontinentalne destinacije za sadnju vinove loze u Hrvatskoj. Dokazuje to i obitelj Markota koja baš na tom području drži do tradicije i želi vratiti vinski sjaj području koje to povijesno i zaslužuje.

Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju nedavno ih je isplatila na osnovi odobrenih sredstava iz IPARD programa, za završeno ulaganje u sklopu mjere 101 Ulaganja u poljoprivredna gospodarstva u svrhu restrukturiranja i dostizanja standarda Zajednice.

Vlasniku Vina Markota d.o.o. iz Požeško-slavonske županije isplaćeno je 406.490,83 kuna za restrukturiranje i zamjenu postojećih nasada vinskih kultivara te poljoprivrednu mehanizaciju i opremu. Uz pomoć IPARD sredstava izgrađena je mreža putova unutar vinograda, uključujući odvodne kanale kako bi se ublažila erozija tla. Isto tako, ograđen je nasad vinograda te nabavljena prskalica za herbicide. Navedenim ulaganjem modernizirao se proizvodni sustav, smanjili su se troškovi proizvodnje te se poboljšala kvaliteta proizvoda.

Poslovni uspjeh obitelji Markota omogućilo je i beskompromisno stremljenje za vinskom kvalitetom.


Tagovi

IPARD Vina Markota Poljoprivredna mehanizacija Ulaganje Restrukturiranje Mreža putova Odvodni kanali Erozija Prskalica Troškovi proizvodnje


Autorica

Ivana Nađ

Više [+]

Ivana je urednica na Agroklub portalu. "Vaša uvjerenja ne čine vas boljom osobom. Djelovanje čini."

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Lipo Josipovo - lipa sva godina: Što još kažu narodne izreke?

Spomendan svetog Josipa obilježavamo danas, 19. ožujka. Uz ovoga sveca vezano je niz narodnih mudrosti koje služe kao svojevrsna prognoza vremena. Neke od njih objavljene...

Više [+]