Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Bespovratna sredstva
  • 10.04.2014. 13:50

Za 85 projekata traži se preko 90 milijuna kuna?

U okviru tri ponuđene mjere ukupno je prijavljeno 85 projekata s ukupnom zatraženom vrijednošću potpore od 92,3 milijuna kuna

Foto: rgbstock.com
  • 292
  • 26
  • 0

Nakon prva tri provedena natječaja iz Nacionalnog programa pomoći sektoru vina u razdoblju od 2014. do 2018. godine, Agencija za plaćanja bilježi veliki odaziv vinara za bespovratna sredstva iz te tzv. vinske omotnice. U okviru tri ponuđene mjere ukupno je prijavljeno 85 projekata s ukupnom zatraženom vrijednošću potpore od 92,3 milijuna kuna. Slijedi obrada svih prijava i ugovaranje onih projekata koji zadovoljavaju sve propisane uvjete.

Slijedom odličnog odaziva na provedene natječaje, uskoro slijedi raspisivanje novih natječaja iz tzv. vinske omotnice, koja iznosi 11,9 milijuna eura godišnje, a vinari i vinogradari upisani u Vinogradarski registar mogu je koristiti kroz tri mjere:

Restrukturiranje i konverzija vinograda - ulaganja u strukturne promjene postojećih površina zasađenih vinogradima (novi natječaj ovog mjeseca)

Investicije u vinarije i marketing vina - ulaganja u proizvodnju ili marketing vina te razvoj novih proizvoda, procesa i tehnologija

Promidžba na tržištima trećih zemalja - financirane promidžbe na tržištima trećih zemalja, koji omogućava povećanje izvoza vina izvan zemalja članica.

Foto: rgbstock.com


Tagovi

Eu projekti Bespovratna sredstva Proizvodnja vina Vinarstvo Vinska omotnica Marketing u vinarstvu


Autorica

Dunja Kalember

Više [+]

Dunja je administratorica/urednica AgroKluba. Ima 28 godina i završila je diplomski studij na Ekonomskom fakultetu u Osijeku, smjer marketing. Voli uživati u životu i istinski je hedonist :) Njezin moto je: "Svaki dan se smij jer život je lijep" :)

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Lipo Josipovo - lipa sva godina: Što još kažu narodne izreke?

Spomendan svetog Josipa obilježavamo danas, 19. ožujka. Uz ovoga sveca vezano je niz narodnih mudrosti koje služe kao svojevrsna prognoza vremena. Neke od njih objavljene...

Više [+]