Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Belje
  • 21.01.2017. 12:00

Vinceška u najmodernijoj vinariji u regiji

Vina Belje svečano obilježila početak nove vinogradarske godine!

  • 2.887
  • 317
  • 0

U modernoj vinariji Vina Belje na Banovom brdu jučer je, u prisustvu brojnih gostiju iz cijele regije, proslavljen blagdan Sv.Vinka, zaštitnika vinogradara, koji je među stanovnicima Baranje poznat još i kao Vinceška.

Beljski vinogradi okićeni kobasicom i kulenom!

Na ovaj dan, čije ime Vince znači pobjednik koji pobjeđuje tamne sile zime i priprema put za dolazak proljeća, stari, narodni običaj je objesiti kulen i kobasicu na kolac te zaliti iste vinom kako bi vinogradarska 2017. bila što uspješnija, odnosno kako bi grozdovi bili toliki koliki je i kulen.

Prvu ovogodišnju rezidbu prevodili Davor Bošnjaković, Ljerka Puljić i Goran Miličević

Već tradicionalno, Vinceškom se obilježava početak rezidbe u vinogradima i početak nove vinogradarske godine, pa su tako, prvu ovogodišnju rezidbu u beljskim vinogradima predvodili Davor Bošnjaković, direktor društva Belje d.d., Ljerka Puljić, članica Nadzornog odbora Agrokora i Goran Miličević, direktor vinarije Belje.

Vinceška Belje

2016. prodano 3,2 milijuna litara vina

Vina Belje u novu vinogradarsku godinu ulaze sa znamenitim rezultatima iz prethodne godine u kojoj je prodano 3,2 milijuna litara vina, od čega je više od 2,5 milijuna litara pripalo najvažnijoj sorti Vina Belje, kvalitetnoj i vrhunskoj graševini.

Graševina, kraljica vina!

S obzirom na to da je graševina najraširenija sorta vinove loze u Hrvatskoj, a da je 25% vina koja se proizvedu u Hrvatskoj upravo graševina, prodane količine kvalitetne i vrhunske graševine Belje najbolje prezentiraju sve veću potražnju za istom, kao i svijest potrošača o njenoj kvaliteti i vrijednosti.

Belje nastavlja sa strategijom rasta i razvoja!

"Vinceška je odličan početak nove vinogradarske godine koja će, vjerujemo, biti bolja od prošle i donijeti još jednu iznimnu berbu. Belje nastavlja sa strategijom rasta i razvoja pa u planu imamo zanavljanje 40 hektara vinograda koji se nalaze upravo iznad naše vinarije i koje smo iskrčili prije nekoliko mjeseci. U prodaji vina zadržavamo fokus na domaćem tržištu, ali u isto vrijeme otvaramo i nova inozemna tržišta jer nam brojne osvojene nagrade i priznanja na međunarodnim ocjenjivanjima potvrđuju velike potencijale naših vina", priča Davor Bošnjaković.

Vinceška Belje

Osim uz zvuke tamburice, Vinceška se i ove godine obilježila uz beljsku graševinu, vinogradarski grah, baranjsku kobasicu i slaninu u kojima su uživali brojni gosti. Doživljaj je upotpunio prekrasan snježni pokrivač zabijelivši beljske vinograde koji obogaćuju podregiju Podunavlje gdje je uzgoj vinove loze započeo još u vrijeme Rimljana.


Fotoprilog


Tagovi

Vina Belje Vinceška 2017 Sv Vinko Graševina Agrokor Ljerka Puljić Goran Miličević Davor Bošnjaković


Autorica

Roberta Kljenak

Više [+]

Roberta je dvostruka magistrica u području poljoprivrede. Obožava pisanje i fotografiju! Dobitnica je dekanove nagrade za najbolje studente, predavačica na brojnim poljoprivrednim kongresima i nezaposlena profesorica.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

"Voda za mir", tema je ovogodišnjeg Svjetskog dana voda koji se obilježava 22. ožujka. Čak 2,2 milijarde ljudi živi bez pristupa zdravstveno ispravnoj vodi, a temeljni fokus obilježavanja ovoga dana je postizanje jednog od ciljeva održivog... Više [+]