Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Agromeđimurje
  • 06.09.2015. 07:30

U Međimurju počela berba muškata otonela

Osim veleprodaje, plasman vina organiziran je putem tvrtkinih vinoteka u Čakovcu, Varaždinu, Zagrebu, Bjelovaru, Zaprešiću, Velikoj Gorici i Koprivnici.

Foto: Agromeđimurje d.d.
  • 583
  • 32
  • 0

U vinogradima čakovečke tvrtke Agromeđimurje d.d., najvećeg proizvođača vina na području Međimurja, već se beru rane sorte grožđa.

Za razliku od prošle, ova je vinogradarska godina, kažu, bila vrlo dobra. Izmjenjivali su se sunčani i kišni dani, pa se u tvrtki nadaju kvalitetnom vinu.

Najprije se bere muškat otonel. Šećeri i kiseline su optimalni, što je još jedan od razloga za optimizam. Također ističu, kako je ove godine trebalo koristili puno manje zaštitnih sredstava, nego prijašnjih godina. Slijedeći će na redu za berbu biti muškat žuti.

Problem s kiselinama

Kvalitetu i naklonost potrošača vinima iz Podruma Štrigova, potvrđuju brojne nagrade i najviše ocjene na vodećim sajmovima i izložbama.

"Svakoga dana mjerimo šećere i kiseline i kada oni dođu u balans, moći će se brati i sve druge sorte. Za razliku od prošle godine, kada su vinogradari imali problema sa šećerima, koji su bili gotovo jednaki kao i kiseline, sada će biti problema s kiselinama koje će naglo pasti. Cijene grožđa za sad još nisu poznate", ističu u tvrtki.

Inače, u Agromeđimurju se vinogradarska proizvodnja obavlja na 141 ha vinograda. Proizvode se vrhunske sorte grožđa kao što su Moslavac, Graševina, Pinot bijeli, Sauvignon, Rizling rajnski, Muškat i Traminac, od kojih nastaje plemenito vino profinjenog bukea, fine arome, osvježavajućeg okusa te umjerene jakosti. Štrigovski podrum, kapaciteta 2.000.000 litara, moderno je opremljen, što omogućuje proizvodnju najkvalitetnijih vina i stalno prećenje novih trendova u vinarstvu. U podrumskoj arhivi već petnaestak godina dozrijevaju i arhivska vina.

Foto: Agromeđimurje d.d.


Tagovi

Vinogradi Počela berba Agromeđimurje d.d. Čakovec Međimurje Rane sorte Moslavac Graševina Pinot bijeli Sauvignon Rizling rajnski Muškat Traminac Vinogradarska godina Muškat otonel Šećeri Kiseline Muškat žuti Štrigovski podrum Arhivska v


Autorica

Sandra Špoljar

Više [+]

Autorica i upravna pravnica Sandra Špoljar dolazi iz Koprivnice, gdje je na razne načine, tradicijom i obiteljski, vezana uz poljoprivredu. Godinama je radila kao novinarka u informativnom programu HTV-a te za Plodove zemlje i Agroglas.