Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Belje
  • 22.09.2015. 10:20

Trijumf graševine Vina Belje u Njemačkoj

Na jednom od najvećih svjetskih ocjenjivanja vina Mundus Vini zlatnim medaljama nagrađene su Goldberg graševine iz 2006. i 2011. godine, u konkurenciji od 8.400 vina.

  • 267
  • 12
  • 0

Graševina Vina Belje potvrdila je svoj međunarodni ugled i ogromne izvozne potencijale i na jednom od najvećih svjetskih ocjenjivanja vina Mundus Vini, održanom u njemačkom gradu Neustadtu. Zlatnim medaljama za kvalitetu nagrađene su Goldberg graševine iz 2006. i 2011. godine, dok je Goldberg Merlot iz 2012. osvojio srebrnu medalju.

Goldberg graševina

O vrijednosti zlatnih medalja koje je Goldberg graševina osvojila u Neustadtu dovoljno govori podatak da je ove godine u konkurenciji bilo više od 8.400 vina iz 37 zemalja svijeta. Za visoke kriterije i profesionalnost ocjenjivanja Mundus Vini zadužen je međunarodni ocjenjivački žiri koji broji 150 profesionalnih kušača iz 36 zemalja.

"Na Mundus Vini došli smo sa svojim najboljim vinima i jako nam je drago da su njihovu kvalitetu prepoznali i stručnjaci iz cijelog svijeta. Graševine Vina Belje već imaju vrlo visok ugled na tržištima regije, a ove medalje otvaraju put i na brojna druga svjetska tržišta od Europe do Dalekog Istoka", istaknula je Ljiljana Vajda-Mlinaček, izvršna direktorica sektora marketinga i turizma u Belju.

Tradicija proizvodnje i međunarodnih uspjeha graševine

Goldberg graševina vrhunac je bogate tradicije proizvodnje graševine u podrumima Vina Belje. Nastala od ručno branog grožđa s najboljih pozicija Banovog brda pod nazivom Goldberg, ova graševina svoju specifičnost i posebnu kvalitetu temelji na osobinama baranjskog terroira, iznimno velikom broju sunčanih dana i suvremenoj vinariji smještenoj u srcu vinograda.

Medalje na Mundus Vini ocjenjivanju nastavak su niza međunarodnih uspjeha Vina Belje. Samo ove godine Goldberg graševina i merlot osvojili su zlatne medalje na ocjenjivanjima u Parizu i Budimpešti te u Kanadi, kao i na više domaćih ocjenjivanja vina, gdje su Vina Belje ukupno dobila više od 20 zlatnih i srebrnih medalja.


Tagovi

Vina Belje Mundus Vini Neustadt Njemačka Goldberg Merlot Goldberg graševina Zlatne medalje Vinogradarstvo Vinarstvo Ljiljana Vajda-Mlinaček Banovo brdo Baranjski Terroir Pariz Budimpešta Kanada

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Hrvatska rosé vina osvojila 17 medalja Na najvećem specijaliziranom natjecanju za rosé vina na svijetu Concours Mondial de Bruxelles hrvatski vinari osvojili su17 medalja - 8 zlatnih i 9 srebrnih. Četiri zlatne medalje osvojile su dalmatins... Više [+]