Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Mundus vini 2015
  • 20.09.2015. 15:00

Svjetski uspjeh Badelovih vina

U konkureciji čak 4.300 vina iz 40 zemalja, tri vina Badela 1862, osvojila su medalje i to dvije zlatne i jednu srebrnu.

Foto: Mundus vini
  • 238
  • 13
  • 0

U konkurenciji više od četiri tisuće vina, na svjetskom ocjenjivanju Mundus vini 2015 u njemačkom gradu Neustadtu, tri medalje osvojila su vina Badela 1862. Zlatne su pripale Dingaču 50° 2011 i Korlat Merlot Boutique 2011, dok je srebro osvojio Ivan Dolac 2009.

Tereni nagnuti čak 50 stupnjeva

“Dingač 50° i Ivan Dolac su vina od autohtone hrvatske sorte plavac mali koja je rasprostranjena na obalno-otočnim dijelovima srednje i južne Dalmacije, ali svoj najveći potencijal ostvaruje u najekstremnijim uvjetima poluotoka Pelješca i otoka Hvara. Ekstremna nagnutost terena s vinogradima, od čak 50 stupnjeva, prikazana je i na etiketi Dingača 50°. Na boci vina Ivan Dolac 2009 je, pak, reproducirana karta otoka Hvara, čime želimo naglasiti jedinstveni položaj toga vina na svjetskoj vinskoj karti, a sam naziv tiskan je zlatnim slovima, kao asocijacija na mnoga svjetska priznanja za ovo vino. Korlat Merlot Boutique 2011. je vrhunsko slatko vino proizvedeno tradicionalnom metodom prosušivanja grožđa na trsu, kojom se dobivaju najbolja desertna vina“ ističu u Badelu 1862.

Sorta plavac mali prepoznata na mnogim svjetskim natjecanjima

Tvrtka time ne samo da promovira plavac mali kao autohtonu hrvatsku sortu, što je i prepoznato na svjetskim ocjenjivanjima kao što su Decanter i International Wine Challenge u Londonu, Vinalies Internationales u Parizu i ovom Mundus vini u Neustadtu, već i osobitost svakog vina spomenute sorte odnosno ovisnosti na terroiru na kojem raste loza.

Inače, Mundus Vini jedno je od najvećih svjetskih natjecanje vina pod pokroviteljstvom Međunarodne organizacije za lozu i vino (OIV-Organisation International de la vigne et du vin). Ocjenjivalo se 4.300 uzoraka plemenite kapljice, pristiglih iz 40 zemalja.

Badel 1862 je najveći i najstariji proizvođač vina u Hrvatskoj. U svom sastavu ima četiri vinarije. Time objedinjuje cjelokupno bogatstvo vinorodnog područja Hrvatske, od aromatičnih bijelih vina sa sjevera do jakih i punih s juga, čime zapravo kreira vinsku kartu Hrvatske.

Foto: Mundus vini


Tagovi

Mundus vini 2015 Svjetsko ocjenjivanje Neustadt Njemačka Badel 1862 Dingač 50° Korlat Merlot Boutique Ivan Dolac Autohtona sorta Plavac mali Južna Dalmacija Pelješac Hvar Nagnutost terena Vinska karta Tradicionalna metoda Prosušivanje grož


Autorica

Sandra Špoljar

Više [+]

Autorica i upravna pravnica Sandra Špoljar dolazi iz Koprivnice, gdje je na razne načine, tradicijom i obiteljski, vezana uz poljoprivredu. Godinama je radila kao novinarka u informativnom programu HTV-a te za Plodove zemlje i Agroglas.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Zamislite da ujutro nađete nekog kako spava u šatoru na Vašem imanju, što biste napravili? To je naime sasvim normalna pojava i pravno formulirana radnja u nekim zemljama Europe. Ne znam koliko je precizna, ali ova karta pokazuje zemlje gdj... Više [+]