Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Berba grožđa
  • 10.09.2015. 14:35

Sve manje sezonskih berača među čokotima!

Potrebu za 50 berača oglasila je tvrtka Kutjevo. Na oglas im je stiglo više prijava nego li imaju potreba. Isti broj radnika radio je i prošle godine.

  • 251
  • 48
  • 0

Berača u Slavoniji ne nedostaje. S prvim skinutim grozdovima među trsove u vinograde zajedno su ušli strojevi i ljudi. Tamo gdje stroj ne može obaviti svoj posao, grožđe će se brati ručno. Sezonskog posla stoga nema u Erdutskim vinogradima u čijem je posjedu 460 hektara vinograda, a gdje će većinu, kako su rekli iz Uprave ove tvrtke, odraditi dva samohodna traktora berača.

"Nismo zapošljavali sezonce. Imamo pet radnika na vaučer i to onih koje redovito zapošljavamo na ovaj način u vrijeme berbe", odgovaraju i iz Iločkih podruma u kojima je berba počela krajem kolovoza i trajat će idućih 20 dana.

Počela je berba grožđa koja će se većinom obavljati strojno!

Kutjevo traži berače

Manje je to radnika nego prijašnjih godina, napominju, jer im u berbi pomažu dva stroja berača. Sezonci će, pak, kod njih biti plaćeni po ubranom kilogramu grožđa. "Očekujemo izvrsne prinose što se tiče kvalitete i količine", poručuju iz Iločkih podruma.

Potrebu za sezoncima oglasilo je prije nekoliko dana Kutjevo. Za sada traže 50 ljudi. "U odnosu na prošlu godinu, to je isti broj jer se u dijelu vinograda berba obavlja strojno", rekli su nam u tvrtki Kutjevo napominjući kako ne izlaze s podacima o tome koliko su plaćeni.

Berba je u njihovim vinogradima tek započela s muškat otonelom i očekuje se kako će trajati idućih mjesec i pol do dva. "Berba je počela i za sada u njoj radi 50 berača, a hoće li ih biti više kada se krene s graševinom, vidjet ćemo", dodali su u tvrtki na čiji se oglas za beračima prijavilo više ljudi nego li je potrebno. Temeljem pristiglih prijava i zaposlenih radnika, Kutjevo radnicima iz Požeške kotline osigurava besplatan prijevoz do potrebnih lokacija.


Tagovi

Berba Grožđe Iločki podrumi Kutjevo Stroj Prinos Muškat otonel Erdutski vinogradi Zapošljavanje Požeška kotlina Iločki podrumi Samohodni traktor


Autorica

Ivana Barišić

Više [+]

Prije nego je upisala pravo, počela se baviti novinarstvom. I u njemu ostala. Pisala je za Večernji list, Poslovni dnevnik i Tportal, a televizijsko iskustvo stekla je na RTL-u. Kada ne piše, vozi bicikl, romobil ili skija :)

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Lijeska je zanimljiva grmolika biljka. Njeni plodovi, lješnjaci, karakterističnog su okusa i mogu poslužiti kao savršena grickalica zbog svojih vrijednih nutritivnih sastojaka. Još ako imate čuvara nasada, koji je ozbiljno shvatio svoju ulo... Više [+]