Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Vinarstvo
  • 16.07.2013.

Prodali smo rajnski rizling Nijemcima

Uspjeh obitelji iz Siska - Darko Pranjić i žena, uz pomoć kćeri i tasta sami obrađuju vinograd, sami priređuju vino pazeći do u detalja na sve faze procesa i najbolje uvjete za dobru berbu i dobro vino.

  • 369
  • 16
  • 0

Veću količinu butelja vina rajnski rizling sisačka vinarija Marinčić uspjela je prodati njemačkom kupcu iz grada Heidenheima.

"Naše se vino sada može kupiti u tome gradu, a povratne informacije su izvrsne i uvjereni smo da će suradnja biti nastavljena. Kažu nam prijatelji da prodati rajnski rizling Nijemcima znači jednak uspjeh kao da pijesak izvezete u Saharu ili da Eskimima prodate frižidere. Mi smo vrlo zadovoljni i postignutom cijenom od četiri eura po butelji, jer se "pokrivamo" i dokazujemo da će kvalitetno vino izdržati bez problema konkurenciju jeftinih vina", doznajemo od Darka Pranjića, koji zajedno sa suprugom Vesnom vodi ovu malu obiteljsku vinariju smještenu na obroncima Vukomeričkih gorica u selu Jazvenik, nekoliko kilometara od Siska.

Priča kako on i žena, uz pomoć kćeri i tasta sami obrađuju vinograd, sami priređuju vino pazeći do u detalja na sve faze procesa i najbolje uvjete za dobru berbu i dobro vino.

"Imamo oko 9.000 trsova na 1,7 hektara vinograda i godišnje proizvedemo oko 7.000 litara vrhunskog vina. Cilj nam je proizvoditi godišnje oko 11.000 litara vina, a to ćemo postići kada novozasađeni vinograd graševine dosegne puni urod", kaže Darko Pranjić.

Njegova vinarija je baš od rajnskog rizlinga napravila prvo sisačko misno vino, koje koristi Sisačka biskupija i može se kupiti u uredu Biskupije. Nijemci su upoznali njihovo vino kada su ove godine u lipnju, za Dan grada Siska, došli okrijepiti se u kušaonicu vina Vinarije Marinčić.

"Bili su jako iznenađeni da se tako blizu Siska proizvodi tako kvalitetni rajnski rizling, da se od njega radi misno vino i odmah su kupili za potrebe grada stotinjak butelja. Najavili su nove narudžbe i mi se nadamo da će biti stalni kupci", kaže Darko Pranjić.

Autor: Mate Piškor


Izvori

Jutarnji list


Tagovi

Rajnski rizling Njemačka Misno vino Biskupija Vinograd Sisak

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

"Voda za mir", tema je ovogodišnjeg Svjetskog dana voda koji se obilježava 22. ožujka. Čak 2,2 milijarde ljudi živi bez pristupa zdravstveno ispravnoj vodi, a temeljni fokus obilježavanja ovoga dana je postizanje jednog od ciljeva održivog... Više [+]