Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Zlatan Plenković
  • 18.03.2016. 13:00

Preminuo nagrađivani vinar Zlatan Plenković

Zlatan je bio i vizionar, kad je na našim prostorima poljoprivreda pala u zaborav, on je podigao vinograde na rodnom Hvaru.

Foto: Facebook/Zlatan Otok - vina Plenković
  • 906
  • 110
  • 0

Sinoć je preminuo poznati hvarski vinar Zlatan Plenković kojemu je pozlilo tijekom putovanja na trajektu Split - Stari Grad kojim je pošao na Hvar.

Plenković će ostati upamćen kao jedan od najboljih i najnagrađivanijih hrvatskih vinara, njegov crni Zlatan otok ili bijeli Pošip simbol su najboljih vina u zemlji i inozemstvu.

Zlatan je bio i vizionar, kad je na našim prostorima poljoprivreda pala u zaborav, on je podigao vinograde na rodnom Hvaru.

Među najboljima u svijetu

Osvojio je i brojne nagrade, više od 10 puta proglašen je najboljim vinarom Sabatine, a zadnju nagradu dobio je u Francuskoj, gdje je njegovo vino uvršteno među 10 najboljih u svijetu.

Zlatan je svoju vinariju osnovao 1986. kada je registrirao obiteljsko poljoprivredno gospodarstvo koje je sljedećih godina preraslo u tvrtku Zlatan otok, čije je ime danas sinonim za vrhunska dalmatinska vina.

Foto: Facebook/Zlatan Otok - vina Plenković


Tagovi

Zlatan Plenković Zlatan Otok


Autorica

Ivana Nađ

Više [+]

Ivana je urednica na Agroklub portalu. "Vaša uvjerenja ne čine vas boljom osobom. Djelovanje čini."

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Predsjednik Zoran Milanović i ministrica poljoprivrede Marija Vučković na ovogodišnjem su Noćnjaku obišli izlagače i kušali njihove proizvode. Pogledajte više u našoj galeriji: https://www.agroklub.com/agrogalerija/nocnjak-2024-sadnja-masli... Više [+]