Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Tržište grožđa
  • 29.10.2016. 13:30

Potražnja za besjemenim grožđem raste

Svjetski trendovi pokazuju jasan porast potražnje za talijanskim besjemenim grožđem pa se vinogradari pripremaju za budućnost!

Foto: Bigstockphoto.com/ Chubbychii
  • 2.074
  • 255
  • 0

Besjemene sorte su novi trend u proizvodnji stolnih sorti grožđa u Italiji. Sve veća potražnja potrošača za ovim sortama grožđa, ali i zatvaranja nekih tržišta na to ukazuju, iako i tradicionalne sorte održavaju visoku razinu kvalitete. Ove godine, talijansko grožđe je pokazalo dobru kvalitetu. Prinos po hektaru je manji za 25% od prognoziranog, kiselost je mala, a Brix stupnjevi visoki, tako da je realno reći da su ispunjeni ciljevi kvalitete.

Rast potražnje za besjemenim grožđem potvrđuje i činjenica da sve nove plantaže idu u tom smjeru. Glavni problem je izvoz jer su se vrata nekih tržišta nedavno zatvorila za uvoz grožđa iz Italije.

Zatvorena tržišta za uvoz grožđa osnovni problem

Potpredsjednik talijanskog udruženja proizvođača voća i grožđa Giaccomo Suglia, izjavio je da je zatvaranje tržišta Rusije bilo katastrofalno za talijanski sektor. Nedavno je, kako je rekao Suglia, i Kanada također zabranila uvoz stolnog grožđa kao i Daleki Istok, a i druga brojna tržišta su još zatvorena.

Međutim, svjetski trendovi pokazuju jasan porast u zahtjevima za talijansko besjemeno grožđe i talijanski vinogradari se pripremaju za budućnost.

Izvor: eurofresh-distribution.com, Foto: Bigstockphoto.com/ Chubbychii


Tagovi

Besjemeno grožđe Tržište grožđa


Autorica

Verica Matić

Više [+]

Administratorica na Agroklubu. Magistra je turizma, a "zalutala" je i pronašla se u poljoprivrednim vodama. Vjeruje u tradicionalne vrijednosti i digitalne trendove.