Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • IPARD
  • 02.10.2015. 11:50

Pola milijuna kuna za navodnjavanje trajnih nasada

Poljopromet iz Metkovića, bavi se prodajom poljoprivrednog repromaterijala te proizvodnjom vina maslinovog ulja. Zahvaljujući IPARD sredstvima u trajnim su nasadima izgradili sustav navodnjavanja.

Foto: Poljopromet d.o.o.
  • 343
  • 44
  • 0

Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju obavila je novu isplatu na osnovi odobrenih sredstava iz IPARD programa, za završeno ulaganje u sklopu mjere 101 Ulaganja u poljoprivredna gospodarstva u svrhu restrukturiranja i dostizanja standarda zajednice.

Tvrtki Poljopromet d.o.o. osnivači koje su Davor Martinović i Damir Dominiković iz Metkovića te Stipe Dominiković iz Otrić-Seoca u Dubrovačko-neretvanskoj županiji isplaćeno je 533.194,78 kuna za ulaganje u izgradnju ograde i sustava za navodnjavanje za trajne nasade. IPARD sredstvima modernizirao se proizvodni sustav te su se poboljšali opći uvjeti u proizvodnji primarnih poljoprivrednih proizvoda.

Odličan preduvjet za vrhunsku proizvodnju

Poljopromet d.o.o posluje od 1993. godine i neke od važnijih djelatnosti su mu proizvodnja i uzgoj vinove loze te prerada maslina u uljari. Zapošljava 50-ak radnika, a prodajni asortiman im se sastoji od 10 tisuća artikala iz raznih robnih grupa, uz zastupljenost poznatijih domaćih i inozemnih marki. S osam maloprodajnih trgovina, najveći je distributer i uvoznik repromaterijala u Dalmaciji, dok se veleprodajom bavi na području cijele Hrvatske.

Tvrtka ima 100 tisuća posađenih trsova plavca malog te 25 tisuća trsova pošipa. Prvu komercijalnu berbu imali su prije dvije godine. Teren na kojima su zasađeni vinogradi bio je čist i bez ikakvih zagađenja, nisu korišteni nikakvi pesticidi te koriste isključivo organska gnojiva i zaštitna sredstva kao što su bakar i sumpor, dozvoljena u ekološkoj proizvodnji. Sve to je odličan preduvjet za proizvodnju vrhunskih vina.

Foto: Poljopromet d.o.o.


Povezana biljna vrsta

Vinova loza

Vinova loza

Sinonim: - | Engleski naziv: Wine grape | Latinski naziv: Vitis vinifera

Vinske sorte vinove loze bijeloga grožđa uzgajaju se na pjeskovitim tlima, a tamnija tla su povoljnija za crne (obojene) sorte, prije svega zbog svog povoljnijeg toplinskog... Više [+]

Fotoprilog


Tagovi

Agencija za plaćanja IPARD Mjera 101 Poljopromet d.o.o. Metković Davor Martinović Damir Dominiković Stipe Dominković Otrić-Seoce Dubrovačko-neretvanska županija Navodnjavanje Vinova loza Prerada maslina Uljara Reprometerijal Plavac mali


Autorica

Sandra Špoljar

Više [+]

Autorica i upravna pravnica Sandra Špoljar dolazi iz Koprivnice, gdje je na razne načine, tradicijom i obiteljski, vezana uz poljoprivredu. Godinama je radila kao novinarka u informativnom programu HTV-a te za Plodove zemlje i Agroglas.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

"Voda za mir", tema je ovogodišnjeg Svjetskog dana voda koji se obilježava 22. ožujka. Čak 2,2 milijarde ljudi živi bez pristupa zdravstveno ispravnoj vodi, a temeljni fokus obilježavanja ovoga dana je postizanje jednog od ciljeva održivog... Više [+]