Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Pomoć sektoru vina
  • 06.11.2014. 10:50

Novi pravilnici za Vinsku omotnicu

U Narodnim novinama br. 129/14 objavljena su dva nova pravilnika iz Nacionalnog programa pomoći sektoru vina 2014.- 2018.

Foto: depositphotos.com
  • 173
  • 7
  • 0

U Narodnim novinama br. 129/14 objavljena su dva nova pravilnika iz Nacionalnog programa pomoći sektoru vina 2014.- 2018., putem kojeg hrvatski vinari i vinogradari koriste novčana sredstva tzv. europske Vinske omotnice za povećanje svoje konkurentnosti. Novim Pravilnikom o provedbi mjere Investicija u vinarije i marketing vina i Pravilnikom o provedbi mjere Restrukturiranje i konverzija vinograda značajno je olakšana procedura za sve potencijalne prijavitelje, a oba pravilnika nalaze se u prilogu članka.

Nakon dosadašnjih natječaja za sve tri mjere iz Vinske omotnice Agencija za plaćanja do sada je izdala 48 Odluka o odobrenju projekata na iznos potpore od 43,4 milijuna kuna te je isplatila više od 10 milijuna kuna korisnicima koji su zatražili isplatu predujma kako bi mogli započeti s investicijom.

Prošli tjedan je završio 4. natječaj za mjeru Promidžba na tržištima trećih zemalja u 2015. godini, a uskoro kreću novi natječaji i za druge dvije mjere, na osnovu upravo objavljenih pravilnika.

Podsjetimo, Nacionalni program pomoći sektoru vina petogodišnji je program u kojem je osigurano 57 milijuna eura za razvoj hrvatskog vinarstva i vinogradarstva iz tzv. europske Vinske omotnice. Cilj ovog programa je povećanje konkurentnosti naših vinara kroz tri mjere u okviru projekata restrukturiranja i konverzije vinograda, izgradnje i opremanje vinarija te projekte marketinga i promocije vina.

Za dodjelu bespovratnih sredstava mogu se prijaviti vinari i vinogradari koji su upisani u Vinogradarski registar. Najmanji iznos potpore je 3.000 eura, a najveći 750.000 eura, ovisno o mjeri, a za završene projekte Agencija za plaćanja u poljoprivredi isplaćuje od 50 - 80 % ukupno prihvatljivih troškova.

Foto: depositphotos.com; naticastillog


Dokumenti


Tagovi

Dva nova pravilnika Vinske omotnice Agencija za plaćanja Promidžba Povećanje konkurentnosti Vinogradarski registar Marketing vina Restrukturiranje i konverzija vinograda