Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Belje
  • 23.01.2016. 08:30

Najveća Vinceška u Baranji!

Vina Belje obilježila blagdan Sv. Vinka u svojim vinogradima i modernoj vinariji.

  • 442
  • 57
  • 0

U vinariji Vina Belje na Banovom brdu u Baranji, u nazočnosti velikog broja gostiju, proslavljen je blagdan Sv. Vinka koji se među stanovnicima Baranje naziva Vinceška. Kao i svake godine, Vinceška obilježava početak rezidbe u vinogradima, odnosno početak nove vinogradarske godine.

Prvu ovogodišnju rezidbu u vinogradima Belja predvodili su gospođa Ljerka Puljić, članica Nadzornog odbora Agrokora, i gospodin Goran Miličević, direktor Vina Belja. Uz želje da i ova godina bude što rodnija, trsove okićene Baranjskim kulenom i kobasicom blagoslovio je župnik Gyula Andraši iz Kneževih Vinograda.

Mnogobrojni posjetitelji beljske Vinceške!

Ovom prilikom gospođa Ljerka Puljić, članica Nadzornog odbora Agrokora, je istaknula: "Zadovoljni smo rezultatima prošlogodišnje berbe i nastavljamo dalje s našom razvojnom strategijom. U proteklih 10 godina od kada su Vina Belje dio Agrokor koncerna, zanovili smo 75% nasada vinograda i otvorili novu, suvremenu vinariju vrijednu 150 milijuna kuna. Prosječna starost naših vinograda sada je 11 godina, a planiramo i daljnje zanavljanje vinograda u slijedećim godinama".

U novu vinogradarsku godinu Vina Belje ulaze s brojnim nagradama osvojenima na najuglednijim domaćim i stranim izložbama i sajmovima vina - cabernet sauvignon najbolje je plasirano hrvatsko crveno vino u izboru za Vinske zvijezde 2015., Goldberg chardonnay proglašen je šampionom na ocjenjivanju Vino Slovenija 2015., a Goldberg graševine osvojile su dvije zlatne medalje na ocjenjivanju Mundus Vini 2015. u Njemačkoj.

Niz priznanja urodio je i rastom izvoza i otvaranjem novih tržišta za plasman Vina Belje, koji su jedan od najvećih hrvatskih proizvođača kvalitetnih vina koja se proizvode isključivo od vlastitog grožđa sa 650 hektara vinograda smještenih u hrvatskome Podunavlju.


Tagovi

Vina Belje Goran Miličević Ljerka Puljić Početak rezidbe Vinogradarstvo Gyula Andraši Vinceška Vinske zvijezde Mundus Vini Vino Slovenija Baranja Rezidba vinograda

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

"Voda za mir", tema je ovogodišnjeg Svjetskog dana voda koji se obilježava 22. ožujka. Čak 2,2 milijarde ljudi živi bez pristupa zdravstveno ispravnoj vodi, a temeljni fokus obilježavanja ovoga dana je postizanje jednog od ciljeva održivog... Više [+]