Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Syngenta
  • 06.07.2016. 16:30

Najsigurnija zaštita vinograda od plamenjače!

Obavite najsigurniju zaštitu vinove loze od plamenjače, nakon cvatnje do zatvaranja grozda pripravcima koji će zaustaviti rast gljive te održavati kontrolu nad mogućom zarazom!

Foto: ms
  • 1.738
  • 85
  • 0

Tvrtka Syngenta za najsigurniju zaštitu loze od plamenjače, nakon cvatnje do zatvaranja grozda preporuča pripravke koji dolaze iz porodice Pergado.

Pergado svojim dubinskim djelovanjem i snagom trenutačno zaustavlja rast gljive, održava kontrolu nad mogućom zarazom i potpuno sprječava bilo kakvu štetu na urodu.

Pergado je proizvod utemeljen na snazi djelatne tvari mandipropamida, molekule za suzbijanje gljive iz reda Oomycetes u koje pripada i plamenjača vinove loze. Kako bi se osiguralo najbolje djelovanje u klasi kojoj priprada, mandipropamid na tržište dolazi u kombinaciji s kontaktnim fungicidima, folpetom i mankozebom - Pergado F i Pergado MZ. Odlikuje ih izrazito jako i brzo vezanje za voštani sloj bobice, odakle se djelatna tvar madipropamid translaminarno premješta unutar biljnog tkiva (LOK & FLO način djelovanja).

Važno je napomenuti da se zbog prisustva u voštanoj prevlaci, Pergado ravnomjerno širi i prati rast bobice zbog čega pretstavlja najviši stupanj zaštite mladog grozda!

LOK i FLO način djelovanja

Čvrsto vezanje za list osigurava odličnu otpornost na ispiranje kišom i dugo djelovanje, što se potvrdilo u brojnim pokusima. Navedeni pripravci se mogu koristiti 2-3 puta u toku vegetacije. Razmaci između prskanja trebaju biti 8-12 dana, zavisno od pritiska bolesti, porasta loze i količine oborina. Pergado F ili Pergado MZ preporučuju se u dozi 2,5 kg/ha ili 250 g/100 lit vode za klasično prskanje.

Za više informacija o zaštiti vinograda od plamenjače obratite se tvrtki Syngenta na jedan od niže navedenih kontakata.

Foto: ms10/bigstockphoto.com


Povezana biljna vrsta

Vinova loza

Vinova loza

Sinonim: - | Engleski naziv: Wine grape | Latinski naziv: Vitis vinifera

Vinske sorte vinove loze bijeloga grožđa uzgajaju se na pjeskovitim tlima, a tamnija tla su povoljnija za crne (obojene) sorte, prije svega zbog svog povoljnijeg toplinskog... Više [+]

Tagovi

Syngenta Plamenjača Vinova loza Zaštita Bobica Grozd Pergado


Partner

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Lijep proljetni dan mnogi su iskoristili za radove u poljoprivredi. Sade se vinogradi, uređuju okućnice, priprema se tlo