Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Izvoz vina
  • 12.12.2015. 17:05

Metro pomaže u izvozu domaćih vina

Vinarija Cattunar će putem trgovačkog lanca Metro Cash & Carry, dva svoja vina od sljedeće godine izvoziti u Mađarsku i Srbiju.

Foto: Vinarija Cattunar
  • 216
  • 23
  • 0

Predstavnici tvrtki Metro Cash & Carry i Vinarije Cattunar iz Brtonigle u Istri, najavili su kako početkom sljedeće godine planiraju početi u Mađarsku i Srbiju izvoziti istarsku malvaziju Terra Unica i pjenušavo vino Terra Unica Di Luna. Franco Cattunar, vlasnik vinarije, kazao je da je zadovoljan suradnjom s tvrtkom Metro, koja na ovaj način pomaže promociji domaće proizvođače odnosno domaćih vina. Samo njegova vinarija putem Metroa plasira 10% proizvodnje, a do kraja ove godine, dodao je, planiraju proizvesti 400 tisuća butelja vina.

60% vinskog asortimna čine domaća vina

Suradnja istarske vinarije Cattunar i tvrtke Metro Cash & Carry počela je u veljači 2014. godine, kada je u ponudu Metroa u Hrvatskoj, uvrštena istarska malvazija Terra Unica proizvedena ekskluzivno za taj trgovački lanac. U prvoj godini prodaje, zahvaljujući robnoj marki Terra Unica, proizvodnja Vinarije Cattunar povećana je za 10%, a rast je nastavljen i u ovoj godini. Iz Metroa poručuju kako su prošle godine u svoj asortiman uvrstili čak 187 novih hrvatskih dobavljača, pa danas više od 60% vinskog asortimana tog trgovačkog lanca čine proizvodi domaćih dobavljača.

Vinarija Cattunar na oko 50 hektara vinograda, osim tradicionalne istarske malvazije i ostalih autohtonih istarskih sorti, uzgaja i one svjetski poznate poput chardonnaya, sauvignona i merlota. Specifičnost te vinarije je da im se vinogradi prostiru na četiri vrste zemlje i to crljenici, crnici te sivoj i bijeloj zemlji.

Foto: Vinarija Cattunar


Tagovi

Metro Cash & Carry Vinarija Cattunar Istarska malvazija Terra Unica Pjenušavo vino Di Luna Franco Cattunar Domaća vina Istarske sorte


Autorica

Sandra Špoljar

Više [+]

Autorica i upravna pravnica Sandra Špoljar dolazi iz Koprivnice, gdje je na razne načine, tradicijom i obiteljski, vezana uz poljoprivredu. Godinama je radila kao novinarka u informativnom programu HTV-a te za Plodove zemlje i Agroglas.