Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Vinska omotnica
  • 08.03.2016. 08:30

Malo je uspješnih vinogradarskih projekata?

Strah od novoga, niska stopa sufinanciranja, ali i nezainteresiranost, kao i needuciranost samih vinara i vinogradara uzrok malom broju uspješnih projekata?

Foto: Leonard Zhukovsky/bigstockphoto.com
  • 765
  • 112
  • 0

Vinsku omotnicu Hrvatska je otvorila kako bi poboljšala ukupnu učinkovitost vinara i vinogradara, odnosno poboljšala kvalitetu vina te povećala njihovu promidžbu i prodaju, a njihove proizvođače učinila konkurentnijima kroz modernizaciju vinogradarskih tehnika.

Istovremeno je ona namijenjena i promociji visokokvalitetnih vinogradara te proizvodnji vina prema potrebama i preferencijama potrošača.

Koliko je iskorištena Vinska omotnica?

Što je, pak, uzrok malom broju uspješnih kandidatura za potpore iz Vinske omotnice i kako ih je moguće otkloniti pokušao je u svojem predavanju odgovoriti Mladen Markešić, voditelj Razvojne agencije TINTL na nedavnom sastanku: Postignuća natječajnih postupaka za potpore iz Vinske omotnice kandidata iz Vukovarsko-srijemske županije - kako biti uspješan?, u Iloku.

Poticanje vinogradara na proizvodnju vina

Malo je uspješnih kandidatura, prema njegovom mišljenju, zbog straha od novoga i niske stope sufinanciranja, ali i nezainteresiranosti, kao i needuciranosti samih vinara i vinogradara, što je rezultiralo i malim brojem kandidatura.

Markešić smatra kako bi se edukacijom i informiranjem takvi uzroci mogli otkoniti uz poticanje vinogradara na proizvodnju vina, kao i poticanje vinara i vinogradara na razvoj i nova ulaganja te poboljšanje ponude i promociju vlastitih proizvoda.

Foto: Leonard Zhukovsky/bigstockphoto.com


Tagovi

Vinska omotnica Vukovarsko-srijemska županija Ilok TINTL Mladen Markešić Uzrok Kandidatura Uspjeh


Autorica

Ivana Barišić

Više [+]

Prije nego je upisala pravo, počela se baviti novinarstvom. I u njemu ostala. Pisala je za Večernji list, Poslovni dnevnik i Tportal, a televizijsko iskustvo stekla je na RTL-u. Kada ne piše, vozi bicikl, romobil ili skija :)

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

No farmer no food, no food no future!