Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Vinska kraljica
  • 11.12.2015. 16:00

Lucija Šember vinska kraljica Zagrebačke županije

Zagrebačka županija već 14 godina organizira izbor Vinske kraljice. Ta je titula za 2016. godinu pripala dvadesetogodišnjoj Luciji Šember.

Foto: Zagrebačka županija
  • 256
  • 26
  • 0

Lucija Šember iz Jastrebarskog, studentica druge godine Ekonomskog fakulteta, na svečanosti u Vrbovcu, proglašena je Vinskom kraljicom Zagrebačke županije za 2016. godinu.

Ovo je ispunjenje dječjeg sna

"Najvažnije mi je završiti fakultet, a postati vinskom kraljicom za mene je ispunjenje dječjega sna. Želim zahvaliti roditeljima i obitelji koji su mi udahnuli ljubav i vjeru u vino te me naučili da vino nije samo rad već i poneki užitak baš poput ovoga večeras. S ponosom ću nositi krunu vinske kraljice slijedećih godinu dana i s velikom odgovornošću obavljati zadane dužnosti, a to je prije svega predstavljati i promovirati vina i vinare Zagrebačke županije. Ustrajat ću u tome da sve više ljudi uvidi posebnost vina i uživa u njemu, kao i mi večeras", kazala je Lucija kojoj je lentu stavio župan Zagrebačke županije, Stjepan Kožić, a krunu predala dosadašnja vinska kraljica Helena Čegec.

Županija od naših vinara i dalje očekuje odličan portugizac

Izbor vinske kraljice je jedan od županijskih projekata te simbol i znak da je to područje tradicionalni vinogradarski i vinarski kraj. "Poručujem okupljenim vinarima, proizvođačima purtugisca, da će županija i dalje biti uz njih i skrbiti da iz ovdašnjih vinograda i podruma izlaze vrhunska vina", rekao je župan Kožić.

Obiteljska vinarska tradicija duža od jednog stoljeća

Lucija Šember dolazi iz poznate vinogradarske obitelji, čiji su se članovi počeli baviti proizvodnjom vina prije 150 godina. U posljednje vrijeme sve više proizvode i pjenušac te narančasta vina (orange wines). Dvadesetogodišnja Lucija je tako postala 14-ta vinska kraljica Zagrebačke županije. Titula prve pratilje pripala je Valentini Trcak iz Svetog Ivana Zeline, inače studentici Agronomskog fakulteta, dok je drugom pratiljom proglašena buduća ekonomistica Lucija Fabek iz Samobora.

Za ovu titulu, kažu organizatori, nije dovoljna samo ljepota, već sve kandidatkinje moraju pokazali usmeno, pismeno i praktično znanje vezano uz vino i vinarstvo. Taj je dio, pred deveteročlanim ocjenjivačkim sudom, održan na gospodarstvu vinogradarske obitelji Velikanović iz Vlaškovca, na Plešivičkoj vinskoj cesti.

Foto: Zagrebačka županija


Tagovi

Lucija Šember Vinska kraljica 2016. Zagrebačka županija Stjepan Kožić Valentina Trcak Portugizac Lucija Fabek Obitelj Velikanović


Autorica

Sandra Špoljar

Više [+]

Autorica i upravna pravnica Sandra Špoljar dolazi iz Koprivnice, gdje je na razne načine, tradicijom i obiteljski, vezana uz poljoprivredu. Godinama je radila kao novinarka u informativnom programu HTV-a te za Plodove zemlje i Agroglas.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Stiglo nam je astronomsko proljeće. Jedna zanimljivost: sve do 2050. godine počinjat će 20.3. Između 2050. i 2100. godine naizmjence 19. i 20. ožujka, a tek nakon 2100. se početak proljeća opet vraća na 21. ožujka, piše na FB stranici Kad ć... Više [+]