Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Dan svetog Martina
  • 08.02.2014. 16:31

Krštenje daruvarskih mladih vina

Proslavljen je Dan svetog Martina u Daruvaru

  • 315
  • 21
  • 0

Vinogradarska godina 2013. kulminirala je krštenjem vina. To je povezano sa svečanosti koja se održava 11. studenog, blagdanom svetog Martina, zaštitnika vinara. Na daruvarskom Trgu kralja Tomislava, 9. studenog započela je ceremonija krštenja vina, a program su obilježili članovi KUD-a Šandrovac koji su nastupili zajedno sa Berdom iz Brestovca iz Bjelovara.

Nazočni na sajmu mogli su kušati mlado vino Vinarije Badel 1862 Daruvar, Udruge vinogradara, obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava Kovačević, Josipa Halupe i drugih, kao i likere, sireve i pržene kestene. Nije nedostajao ni med, pčelinji proizvodi, ljekovito bilje, ukrasni predmeti i suveniri. Manifestacija je održana pod pokroviteljstvom Općinske uprave Daruvar, Turističke zajednice Daruvar-Papuk, daruvarske Vinarije Badel 1862, daruvarske Udruge vinskih cesta i Udruge vinogradara.

Subotnja proslava bila je uvod u ponedjeljak, kada su vinari i ljubitelji vina otišli besplatnim martinskim autobusom Radio Daruvara na neke od punktova Daruvarske vinske ceste, gdje je uz glazbu krštenje mladog vina nastavljeno.


Tagovi

Vinogradarska godina Krštenje vina Blagdan svetog Martina Vinarija Badel 1862 Daruvar Vinogradarska godina Krštenje vina Blagdan svetog Martina Udruga vinogradara OPG Kovačević Daruvarska vinska cesta OPG Josip Halup


Autorica

Alena Rais

Više [+]

Završila je Poljoprivredni fakultet u Pragu - agronomija gdje je i tri godine radila na Poljoprivrednom institutu - mikrobiologija i zaštita bilja u Pragu - Ruzyně. U češkom tjedniku Jednota Daruvar piše o poljoprivrednim temama od 2001. godine. Kod kuće sa suprugom uzgaja čemprese i vinovu lozu.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Lijep proljetni dan mnogi su iskoristili za radove u poljoprivredi. Sade se vinogradi, uređuju okućnice, priprema se tlo