Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Zaštita vinograda
  • 27.08.2015. 13:05

Kiše ubrzale punjenje bobica grožđa

U vinogradima na nekim lokalitetima Šibensko-kninske županije, tlo je dugo bilo suho, pa su nedavne kiše ubrzale punjenje bobica grožđa.

Foto: depositphotos.com, temis
  • 304
  • 26
  • 0

Tijekom prošlog tjedna na području Šibensko-kninske županije pale se veće količine oborina, nakon kojih dolazi do intenzivnijeg punjenja bobica, posebno na lokacija na kojima nije bilo dovoljno vlage u tlu, pa je počela pucati pokožica.

"Preporučujemo provesti zaštitu protiv uzročnika sive plijesni (Botrytis cinerea), posebno u vinogradima, koji su zbog položaja podložni napadu ove bolesti te u onima u kojima postoje vidljiva oštećenja od pepelnice, grozdovih moljaca, ožegotina od sunca i u kojima je tlo duže vrijeme bilo suho. Pripravci se primjenjuju u zonu grožđa a kod izbora treba voditi računa o karenci i planiranom terminu berbe. Pripravci koji na vinskim sortama imaju karencu od 21 dan su Switch 62,5 WG, Teldor SC 500, Chorus 75 WG i Luna Privilage, dok karencu od 28 dana imaju Cantus i Pyrus 400 SC", ističe Gordana Kožarić-Silov iz Savjetodavne službe.

Također podsjeća da će se akcija sakupljanja ambalažnog otpada u toj županiji održati 15.09.2015. u Primoštenu Burnom (kod zadruge) od 10:00 -11:30 i u Drnišu na lokalitetu Cecela od 13:00-15:00 sati.

Foto: depositphotos.com, temis1964


Tagovi

Šibensko-kninska županija Punjenje bobica Pucanje pokožice Siva plijesan Pepelnica Grozdov moljac Ožegotine od sunca Suho tlo Zona grožđa Vinske sorte Karenca Gordana Kožarić-Silov Savjetodavna služba Sakupljanje ambalaže Primošten Burni


Autorica

Sandra Špoljar

Više [+]

Autorica i upravna pravnica Sandra Špoljar dolazi iz Koprivnice, gdje je na razne načine, tradicijom i obiteljski, vezana uz poljoprivredu. Godinama je radila kao novinarka u informativnom programu HTV-a te za Plodove zemlje i Agroglas.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Dobar dan, ako bi tko mogao da pomogne kako da spasim ovaj cvijet? Danas sam uocila smedje mrlje, odmah sam izbacila zemlju, bili su crvi u njoj, oprala korijenje, posudu, i s novom, cistom zemljom zasadila.. Sto ce biti sada, plasim se da... Više [+]