Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Vinarija Brzica
  • 14.09.2016. 15:00

Gdje Dunav ljubi nebo nastaje kontinentalni Vranac

Obitelj Brzica u blizini Erduta i granice sa susjednom Srbijom kreira jednu lijepu vinsku priču

  • 2.995
  • 148
  • 0

Prirodni resursi Podunavlja, nedaleko Erduta - uz veliku investiciju, ambiciju, upornost i strategiju obitelji Brzica rezultirali su odličnim vinima i jedinstvenim lokalitetom vinarije za vrhunske doživljaje ovog istočnog dijela Hrvatske. Vinarija smještena na uzvisini - 80 metara iznad Dunava osigurava nesvakidašnji pogled na ovu veliku rijeku i njene rukavce.

Graševina i chardonnay njihovi su aduti u paleti bijelih vina, a cabernet sauvignon i merlot perjanice crnih. Zadnji, ne manje vrijedan - Vranac rezultira odličnim vinom u jedinstvenoj kupaži njihovih crnih sorti.

Vranac sa Dunava

"Vranac je iznimno rijetka pojava na kontinentu i predstavlja svojevrsni raritet u podunavlju. Odlučili smo se za njega jer smo na ovom lokalitetu zatekli stari nasad koji smo obnovili i dali mu važno mjesto u formiranju naše ponude.

Naša je strategija postići maksimum kvalitete na ovih 6 hektara vinograda i postati dio ponude većeg broja restorana diljem RH. Želimo se pozicionirati kvalitetom te u perspektivi proširiti ponudu na još 2 vina unutar postojećeg sortimenta grožđa", govori nam Ivo Brzica - prvi čovjek ove vinarije, inače podrijetlom iz Zagvozda, podbiokovskog dijela Imotske krajine. Može se reći da su i atipični jer su dali malu prednost crnim sortama u vinskoj regiji gdje dominira graševina.

Ivo, supruga Snježana i njihovo petero djece stoje zajednički iza relativno nove vinske priče. Poslovno dokazani u branši poljoprivrede sada razvijaju novi turističko-vinski koncept i u ovoj ranoj fazi rezultat je već vidljiv: "Tradicija je važna za svako ime u vinskom biznisu, a mi ju polako i strpljivo gradimo želeći kreirati vlastiti brand i buduću potražnju za našim proizvodima. Orijentirani smo na manje količine i poseban pristup svakom kupcu. Na neki način ovo je primijenjeni hedonizam", kaže Ivo kojemu ne manjka strasti i ambicije za ovaj posao, dapače.

Uskoro i nove investicije

Najavljuju u skoroj budućnosti i proširiti kapacitete podruma te logističkih prostora, jer su izborom tehnologije u malom nedostatku proizvodnog prostora.

Kvaliteta vina, ljepota okoliša te strast prema poslu stavljaju Vinariju Brzica na važno mjesto vinske karte Podunavlja. Odredište koje će sigurno posjetiti svaki pravi vinoljubac kada se nađe u blizini Osijeka.


Tagovi

Ivo Brzica Vranac Merlot Chardonnay Graševina Cabarnet souvignon Erdut Podunavlje


Autor

Vedran Stapić

Više [+]

Jedan od osnivača Agrokluba. Bavi se organizacijom, razvojem novih proizvoda i rješenja, a s vremena na vrijeme, u trenucima inspiracije nešto i napiše :)