Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Javni natječaj
  • 08.05.2015. 09:25

Besplatna promidžba hrvatskih vina u svijetu

Ovaj bi natječaj mnogim našim proizvođačima vina mogao otvoriti vrata tržišta diljem svijeta.

Foto: depositphotos.com,
  • 274
  • 55
  • 0

Agencija za plaćanja u poljoprivredi ribarstvu i ruralnom razvoju objavila je Javni natječaj za podnošenje prijava za dodjelu sredstava iz Nacionalnog programa pomoći sektoru vina od 2014. do 2018. godine i to za za mjeru Promidžba na tržištima trećih zemalja u 2015. godini.

Pod trećim zemljama u ovom se slučaju misli na Makedoniju, Crnu Goru, Srbiju, Albaniju, Kosovo, Bosnu i Hercegovinu, Švicarsku, Lihtenštajn, Norvešku, Rusiju, Ukrajinu, Kazahstan, Japan, Kinu (uključujući i Hong Kong), SAD, Kanadu, Meksiko, Brazil, Australiju, Koreju, Indiju, Tajland, Maleziju, Indoneziju i Singapur. Mjera uključuje brojne promotivne aktivnosti u cilju pronalaženja novih potrošača, povećanja imidža, prepoznatljivosti, prodaje i potrošnje hrvatskih vina.

Promidžba na tržištima trećih zemalja

Promidžba na tržištima trećih zemalja odnosi se na vina sa zaštićenom oznakom izvornosti, zaštićenom oznakom zemljopisnog podrijetla i vina s naznakom sorte vinove loze proizvedene u Hrvatskoj. Najprihvatljiviji korisnici ove mjere su fizičke i pravne osobe koje proizvode vina, upisane u Vinogradarski registar, koja imaju godišnju proizvodnju veću od 10.000 litara, javna tijela utemeljena zakonom koja predstavljaju proizvođače vina, osim korisnika državnog proračuna, udruge proizvođača vina i zadružni savezi, čije su članice barem tri zadruge koje se bave proizvodnjom vina i imaju godišnju proizvodnju veću od 25.000 litara.

Najviši iznos ukupno prihvatljivih troškova po projektu je 200.000 €.

Od toga maksimalni iznos potpore iz sredstava EU iznosi 100.000 €, a maksimalni iznos potpora iz državnog proračuna RH je 60.000 €. Minimalni iznos potpore po projektu je 3.000 €. Ova se mjera ne odnosi na neprihvatljive troškove, a njima se u ovome slučaju smatraju PDV (kod podnositelja-korisnika koji su u sustavu PDV-a), sredstva izdvojena za buduće gubitke ili dugovanja, troškovi javnog prijevoza ili troškovi korištenja taksi službe koji su pokriveni dnevnicom, bankovni troškovi, bankovne kamate i premije osiguranja, troškovi gubitka na tečaju valute, u slučaju novog zahtjeva istog korisnika ili u slučaju obnovljenog projekta troškovi koji su već bili uvršteni u prvi projekt, troškovi koji nisu sastavni dio projekta, izrada i razvoj zaštitnog znaka te troškovi vezani za plaćanje poreznih davanja.

Prijava se dostavlja u jednom originalnom primjerku koji se sastoji od papirnatog i elektroničkog oblika, dostavljenog na CD-u ili DVD-u, dakle u digitalnom obliku pogodnom za daljnju obradu podataka (ne na skeniranim dokumentima) u zatvorenoj omotnici s nazivom i adresom podnositelja na poleđini, isključivo kao preporučene pošiljke s povratnicom i s naznačenim vremenom slanja (datum, sat, minuta i sekunda zaprimanja pošiljke u poštanskom uredu) na adresu objavljenu u natječaju: Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju, Ulica grada Vukovara 269d, 10 000 Zagreb, s naznakom: "Natječaj za Nacionalni program pomoći sektoru vina - mjera Promidžba".

Mjerom promidžbe financiraju se projekti na temelju Nacionalnog programa pomoći sektoru vina za razdoblje od 2014. do 2018. godine, a sukladno uvjetima propisanim Pravilnikom o provedbi mjere Promidžba na tržištima trećih zemalja iz nacionalnog programa pomoći sektoru vina 2014.- 2018. kojega možete pročitati ovdje, dok svu potrebnu dokumentaciju možete pronaći u prilogu ispod teksta.

Foto: depositphotos.com, @ViewApart


Dokumenti


Tagovi

Javni natječaj Proizvođači vina Promidžba Treće zemlje Makedonija Indija SAD Rusija Japan Indonezija Švicarska Norveška Meksiko Australija Zemljopisno podrijetlo Vinogradarski registar Udruge Savezi proizvođača Neprihvatljivi troškovi


Autorica

Sandra Špoljar

Više [+]

Autorica i upravna pravnica Sandra Špoljar dolazi iz Koprivnice, gdje je na razne načine, tradicijom i obiteljski, vezana uz poljoprivredu. Godinama je radila kao novinarka u informativnom programu HTV-a te za Plodove zemlje i Agroglas.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Hrvatska rosé vina osvojila 17 medalja Na najvećem specijaliziranom natjecanju za rosé vina na svijetu Concours Mondial de Bruxelles hrvatski vinari osvojili su17 medalja - 8 zlatnih i 9 srebrnih. Četiri zlatne medalje osvojile su dalmatins... Više [+]