Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Žito grupa
  • 11.05.2016. 15:30

Testna proizvodnja pršuta u novim pogonima Žita

Žito grupa investira u izgradnju tri pogona za proizvodnju mesnih prerađevina. Jedan od njih je i pogon za proizvodnju pršuta!

  • 2.964
  • 147
  • 0

Žito grupa investira u izgradnju tri pogona za proizvodnju mesnih prerađevina te pakirnicu na Ovčari, pored Čepina. Pogon za proizvodnju pršuta jedan je od pogona, a trenutno se u njemu obavlja testna proizvodnja i završno ispitivanje tehnološke opreme.

Projekti će donijeti nova zapošljavanja, kao i nove proizvode koji nastaju kao krajnji produkt proizvodnog ciklusa u Žito grupi; od brojnih ratarskih površina na kojima se uzgajaju kulture za ishranu i tov svinja, tvornice stočne hrane Vitalka, do šest svinjogojskih farmi, Žito raspolaže resursima za proizvodnju trajnih mesnih proizvoda vrhunske kvalitete i kontroliranog domaćeg podrijetla sirovine.

Godišnje 150 tisuća pršuta

U pogonu za proizvodnju pršuta planirana je godišnja proizvodnja od 150.000 pršuta vrhunske kvalitete, kao i pršuta sa znakom eko proizvoda. U pogonu je uspješno obavljen veterinarski nadzor te se ovih dana očekuje rješenje kao i pokretanje proizvodnje, a samim time i prva zapošljavanja ostalih djelatnika.

U drugom pogonu u planu je godišnja proizvodnja 3.000 tona trajnih kobasica i salama od kojih će dio također nositi oznaku eko proizvoda, dok treći pogon ima godišnji kapacitet proizvodnje 2.200 tona trajnih mesnih proizvoda (suhi vrat - buđola, suhi kare - pečenica, slanina, odnosno panceta u prirodnom i rolanom obliku te suha govedina ili bresaola), također sve na razini vrhunske kvalitete.

Zapošljavanje novih radnika

Četvrti pogon je regionalni pogon za narezivanje i pakiranje trajnih mesnih proizvoda koji je trenutno u procesu gradnje, a s radom bi trebao početi krajem ljeta.

U pogonima bi trebalo izravno raditi oko 100 radnika, od kojih je desetak prehrambenih tehnologa educiranih u Italiji, dok će neizravno kroz prodaju, distribuciju, transport, klaonicu, kooperaciju i ostale djelatnosti posao pronaći još najmanje 250 osoba.


Tagovi

Žito grupa Pršut Vitalka Stočna hrana Proizvodnja pršuta


Autorica

Ivana Nađ

Više [+]

Ivana je urednica na Agroklub portalu. "Vaša uvjerenja ne čine vas boljom osobom. Djelovanje čini."

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Dakle uspjeh je djelomičan. Prvo zahvala gđi Maji Celing Celić na savjetu i informacijama. Sjeme tikve sudovnjače je dalo rezultat. Ostalo sjeme (one tikve sa dugačkim vratom nisu uspjele, jako su se deformirale u oblik krastavca :-) ). U p... Više [+]