Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Schaumann
  • 27.02.2015. 13:20

Profesionalno u odgoju teladi i junica!

Schaumann prezentacija: Profesionalnom hranidbom teladi i junica za zdravlje i visoke rezultate u proizvodnji mlijeka okupila brojne zainteresirane!

  • 825
  • 31
  • 0

Schaumann je u serijalu predavanja 09.02.205. u Vrbovcu i Đakovu okupio oko 200 zainteresiranih stočara. Misao vodilja seminara bila je: Profesionalnom hranidbom teladi i junica za zdravlje i visoke rezultate u proizvodnji mlijeka:

  • 'Najbolje za Vašu telad'- praćenjem fiziologije razvoja
  • 'Visoka proizvodnja i dugovječnost junica'- praćenjem povrata uloženog
U širokom rasponu ponude mliječnih zamjenica Schaumann u Hrvatskoj bilježi veliki broj zadovoljnih kupaca sa Kalbi Milch CM mliječnom zamjenicom. Ovisno o udjelu obranog mlijeka u prahu, količini proteina, biljnim dodacima, ekstraktu kvasaca, udjelu Schaumann probiotika Provita LE, opskrbljenosti imunoglobulinima i posebnom SGW faktoru - navedene su sve mliječne zamjenice Schaumanna. SGW faktor se nalazi u poboljšivaču mlijeka Kalbi Phosphoral SL FIT.

Tele sa 8 tjedana ima zapreminu sirišta i buraga u podjednakim omjerima (6lit : 6lit).

Želimo poticati razvoj buražnih resica i tele pripremiti u pravog preživača bez problema kod odbića. Propionska i maslačna kiselina daju kemijski poticaj za rast buražnih resica. Te kiseline nastaju fermentacijom smjesa. Visokokvalitetni starteri su neophodni. Kalbi Flocs Plus, Kalbilac CV ATG i Kalbikraft G ATG.

Intenzivan odgoj teladi znači udvostručenje porođajne težine sa 8 tjedana starosti. Samo tako junice mogu biti osjemenjene sa 16 do 18 mjeseci starosti. Praksa i teorija potvrđuju se u prijedlogu hranidbe na grafikonu:

Ispod članka pogledajte i preuzmite prospekt 'Intenzivan odgoj teladi sa kratkim periodom pred-odbića'.

Ako želite postići visoke dnevne priraste (prosjek od 700 g dnevno) tijekom perioda pred-odbića, 1 kg mliječne zamjenice ili odgovarajućih 6 kg punomasnog mlijeka,ne može zadovoljiti potrebe na energiji i proteinu teleta starijeg od 3 tjedna. Kalbi TMR Alfa su gotovi suhi TMR za telad na bazi visokokvalitetnog sijena lucerne.

Za sve nejasnoće, nedoumice i prijedloge u odgoju teladi i junica obratite se Schaumann savjetniku sa svoga terena, a kontakte pogledajte OVDJE.

Potencijali ušteda u odgoju

Smanjeni troškovi odgoja/ odgojenu junicu u eurima
5% manje gubitaka teladi
10
Oko 4 tjedna smanjeno trajanje napajanja
25
Ranije prvo teljenje: smanjeni troškovi rada po mjesecu
10
Ranije prvo teljenje: smanjeni troškovi voluminoze
15
Ranije prvo teljenje: smanjeni kamatno vezani troškovi
5
Veća proizvodnja koja ovisi o optimalnom prvom teljenju
150 - 450
Zbroj
215 - 515

Najveća ušteda je u povećanoj proizvodnji mlijeka uslijed pravovremenog termina prvog teljenja - čak 150 - 450 euro po junici.

Ispod teksta preuzmite pdf dokument sa cijelom prezentacijom sa predavanja.

Autor: Ljiljana Pomper, dipl. ing.polj.


Dokumenti


Partner