Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Otkup stoke s poplavljenih područja
  • 27.06.2014. 08:00

Produžen rok za interventni otkup

Ministar Tihomir Jakovina produžio je rok za prijavu interesa za interventnim otkupom stoke s poplavljenih područja. Novi rok je 4. srpnja 2014.

Foto: freeedigitalphotos.net
  • 300
  • 32
  • 0

Ministarstvo poljoprivrede odlučilo je inicijativom za interventni otkup stoke poljoprivrednika sa poplavljenih područja, pridonijeti rješavanju barem dijela njihovih problema. Poljoprivrednici županjske Posavine zadovoljni su otkupnim cijenama koje su im ponuđene, a za koje kažu da su vrlo korektne, za razliku od cijena dosadašnjih interventnih otkupa, te dodaju da nije zanemariva ni činjenica da će im novac biti isplaćen u roku od osam dana, jer do sada su mjesecima čekali na isplate mesara za prodanu stoku.

Ministarstvo je objavilo cijene otkupa bez PDV-a na koje je potrebno dodati još 0,50 kuna subvencije po kilogramu, a trošak transporta podmirit će otkupljivač. Telad će se otkupljivati po 22,00 kune za kilogram, junice za 10,50 kuna, tovni bikovi za 13,00 kuna, krave za 7,50 kuna, prasci za 19,50 kuna, tovne svinje za 12,00 kuna, krmače za 9,00 kuna, ovce za 8,00 kuna, janjad za 22,00 kune, koze za 9,00 kuna, jarad za 27,00 kuna, dok se za konje nudi 10,00 kuna, a za ždrijebad 15,00 kuna po kilogramu.

Iz Udruge svinjogojaca Vukovarsko-srijemske županije za Glas Slavonije pojasnili su: "Ići ćemo s prijedlogom da država kupi određen broj nazimica i podijeli ih svinjogojcima na rok od dvije godine, a nakon toga da im se prema potrebi i otpišu. Ukoliko netko trenutno nema uvjeta za prihvat nazimica i nema hrane do nagodinu, uzgajivač koji je u boljoj poziciji, grla će tada prepustiti njima. Na taj bi način uzgajivači dobili kvalitetna grla, čistu genetiku i bolje svinje nego što su imali. Pri nabavi rasplodnih grla vodit će se računa o tome da budu pasmine koje će odgovarati tržištu Klastera svinjogojaca Vukovarsko-srijemske županije, čime bi se odmah riješio i plasman mesa." Predložit će i potpisivanje zadužnice kako ne bi dolazilo do zlouporaba, te kako bi se zaista pomoglo ozbiljnim svinjogojcima.

Produžen rok za prijavu interesa za interventni otkup

Kako bi svi imali dovoljno vremena da prijave stoku za otkup, ministar Tihomir Jakovina odlučio je produžiti rok za prijavu interesa za interventni otkup na 04. srpnja 2014. godine. Svi zainteresirani mogu se osobno javiti u Stožer zaštite i spašavanja Vukovarsko-srijemske županije, sa sjedištem u osnovnoj školi u Vrbanji. Sve dodatne informacije poljoprivrednici mogu se dobiti na broj telefona Stožera, 031/864-992 (birati broj 8). Na poplavom zahvaćenim područjima županjske Posavine do daljnjega će biti prisutni predstavnici Ministarstva poljoprivrede, kao i svih potrebnih službi i agencija iz nadležnosti Ministarstva kako bi bili na usluzi poljoprivrednicima savjetom i uputom. Dežurni predstavnici Ministarstva poljoprivrede na terenu u narednom periodu su:

Red. broj
Datum
Ime i prezime, funkcija
1.
29.06.2014. (nedjelja)
Predstavnik Uprave za veterinarstvo i sigurnost hrane
2.
30.06.2014. (ponedjeljak)
Marko Dražetić, savjetnik ministra
3.
01.07.2014. (utorak)
Luka Živanović, pomoćnik ministra za pravne i financijske poslove
4.
02.07.2014. (srijeda)
Luka Živanović, pomoćnik ministra za pravne i financijske poslove
5.
03.07.2014. (četvrtak)
Milenko Pezer, savjetnik ministra
6.
04.07.2014. (petak)
Milenko Pezer, savjetnik ministra
U prilogu teksta možete pronaći Obrazac potreban za interventni otkup stoke sa poplavljenih područja.
Foto: freeedigitalphotos.net

Dokumenti


Tagovi

Interventni otkup stoke Poplavljena područja Tihomir Jakovina Marko Dražetić Luka Živanović Milenko Pezer Stožer zaštite i spašavanja Posavina Vukovarsko-srijemska županija

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Čestitamo vam Međunarodni dan mrkve!
Skoro da smo zaboravili na kraljicu mrkvicu, najvažniji sastojak svakog poštenog čušpajza.
Foto: Depositphotos/nblxer