Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Mliječna industrija
  • 20.09.2015. 13:15

Pogledajte najveću farmu na svijetu!

Za pola sata mlijeko s ove farme pakirano i isporučeno, a kvaliteta mu je vrhunska. Farma ima kapacitet 40 tisuća krava.

  • 4.875
  • 504
  • 0

Na ovoj kineskoj farmi nalazi se 40 tisuća krava i jedna je od najvećih farmi na svijetu. Osim za proizvodnju mlijeka, krave proizvode i bioplin putem postrojenja podignutog na farmi, javlja The Economist.

Profesor Li Sheng s Kineskog poljoprivrednog instituta napominje da je za pola sata mlijeko s ove farme pakirano i isporučeno, a kvaliteta mu je vrhunska. Ovaj kompleks pod nazivom Mliječni centar za razvoj ustrojen je prije dvije godine suradnjom Kineskog poljoprivrednog instituta, Nizozemskog sveučilišta Wageningen i mliječne industrije FrieslandCampina.

Tri partnera predviđaju da će Mliječni centar postati istraživački, znanstveni i razvojni institut, sa najsuvremenijim prostorijama i opremom za istraživanja, kao i zaposlenim stručnjacima u domeni razvoja mlijeka i mliječnih proizvoda.

Glavni izazovi - kvaliteta i sigurnost hrane

Kinesko se tržište mlijeka trenutno suočava s velikim izazovima. Kina doživljava sve veću potražnju za mliječnim proizvodima, a u isto vrijeme, ograničeni zemljišni resursi otežavaju razvoj stočarstva i sektora mljekarstva. Glavni izazovi za Kinu postaju kvaliteta i sigurnost hrane.

"Mliječna industrija se izrazito brzo razvija i ima veliki potencijal, a niz reformi već je učinjen kako bi se u Kini potaknuo njezin daljnji razvoj. U narednom razdoblju industrija će se kretati ka povećanju produktivnosti i kvalitete", smatra profesor Li Sheng.


Tagovi

Li Sheng Mliječna industrija Mliječni centar za razvoj Kina Najveća farma Mliječni proizvodi


Autorica

Marina Bošnjak

Više [+]

Marina je urednica na AgroKlubu, specijalizirana za AgroBaze. Diplomirani je magistar agronomije te volonter Francuske Alijanse Osijek i Emmaüs zajednice Francuska.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

U Baranji nova balvan revolucija. Uskoro opširnije