Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • World Cheese Championship
  • 26.03.2014. 17:30

Paški sir Gligora najbolji u svijetu!

Paški sir Gligora najbolji u svijetu u kategoriji tvrdih ovčjih sireva!

  • 328
  • 103
  • 0

Paški sir iz maslinove komine Sirane Gligora iz Kolana na otoku Pagu osvojio je prvo mjesto u klasi ovčjih sireva na World Cheese Championship natjecanju. Šampionski sir iz maslinove komine osvojio je čak 99,90 bodova i to je, uz još dva sira s istim brojem bodova najbolji rezultat na cijelom natjecanju, u svim kategorijama. Ovo je prvo visoko međunarodno priznanje za Paški sir izvan europskog kontinenta i još jedna potvrda kvalitete hrvatskih sireva, kao i izvornih hrvatskih proizvoda.

Na ovogodišnjem natjecanju poslano je 2.619 različitih sireva iz 22 države cijelog svijeta, a njih je ocjenjivalo 50 međunarodnih stručnih sudaca. U kategoriji tvrdih ovčjih sireva hrvatske su sirane poslale ukupno šest sireva. Svojom kvalitetom natjecali su se s poznatim sirevima s američkog i europskog kontinenta. Nakon rigoroznih testiranja i suđenja, Paški je sir iz maslinove komine Sirane Gligora proglašen najboljim u svijetu u kategoriji tvrdih ovčjih sireva, pobijedivši čak i specijalne edicije i rezerve španjolskih ovčjih sireva koji su osvojili preostale medalje.


Tagovi

Paški sir Gligora Najbolji na svijetu Sirana Gligora Tvrdi ovčji sir Hrvatski proizvod World Cheese Championship


Autor

Ante Vidović

Više [+]

Novinarstvom se bavi 16 godina, a redovni je član HND i član je Zbora agrarnih novinara. Prati aktualna zbivanja u poljoprivredi, a najviše ga zanimaju teme vezane za maslinarstvo, ribarstvo i pčelarstvo.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Hrvatska rosé vina osvojila 17 medalja Na najvećem specijaliziranom natjecanju za rosé vina na svijetu Concours Mondial de Bruxelles hrvatski vinari osvojili su17 medalja - 8 zlatnih i 9 srebrnih. Četiri zlatne medalje osvojile su dalmatins... Više [+]