Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Kooperantska proizvodnja
  • 05.10.2015. 07:05

Moguće talijansko ulaganje u peradarstvo!

Namjera je udruge A.V.A. uspostaviti kompletan ciklus, od proizvodnje jaja do proizvodnje mesa.

Foto: depositphotos.com, jenoche
  • 598
  • 48
  • 0

Predstavnici Udruge peradara A.V.A. iz regije Veneto, jedne od najrazvijenijih talijanskih regija boravili su proteklih dana u Vukovarsko-srijemskoj županiji gdje su se predvođeni predsjednikom udruge Enziom Bertijem sastali sa vukovarsko-srijemskim županom Božom Galićem i predstavnicima županije kako bi se informirali o uvjetima ulaganja, uzgoja peradi te proizvodnje mesa peradi i konzumnih jaja u Vukovarsko-srijemskoj županiji.

Enzio Berti rekao je tom prigodom kako je namjera udruge uspostaviti kompletan ciklus, od proizvodnje jaja do mesne proizvodnje, napomenuvši kako je Udruga peradara A.V.A. nositelj peradarske proizvodnje u Italiji i pod svojim okriljem ima 500 proizvođača. Vukovarsko-srijemsku županiju posjetili su s ciljem ulaganja u peradarsku proizvodnju, i to prvenstveno na području Vinkovaca i Otoka.

Analizirat će se troškovi i koristi

Prema riječima talijanskih predstavnika, tehnologija i uvjeti uzgoja peradi temelj su efikasnosti uzgajivača peradi unutar Udruge A.V.A., a konačnu odluku o ulaganju ta će udruga donijeti na temelju analize troškova i koristi. "Došli smo razgovorati s predstavnicima Županije i proizvođačima kako bi utvrdili kakve su mogućnosti za proizvodnju. Cilj nam je organizirati proizvodnju od inkubatora do mesnog proizvoda, a zainteresirani smo za proizvodnju piletine i puretine", rekao je Enzio Berti.

Tome će doprinijeti i informacije koje su prikupili na potencijalnim lokacijama pogodnim za ulaganje na području grada Vinkovaca koje su i obišli. Iskazali su interes i za lokacijama u blizini bioplinskog postrojenja Landia u Tordincima gdje su boravili u društvu direktora Davora Adžića. Nakon sastanka sa županom Galićem i predstavnicima Vukovarsko-srijemske županije, predstavnici Udruge posjetili su poduzetničku zonu Otok.

Zajednica kooperantskih peradarskih proizvođača

Vukovarsko-srijemki župan Božo Galić pozdravio je interes investitora, izrazio im dobrodošlicu te ih pozvao na suradnju, istaknuvši uzornu suradnju s talijanskim investitorima na primjeru pokretanja tvornice umjetnih gnojiva Adriatica Dunav u Vukovaru. Prema riječima Andrije Matića, pročelnika županijskog odjela za poljoprivredu u slučaju da A.V.A. odlući doći u Vukovarsko-srijemsku županiju, županija će nastojati organizirati zajednicu proizvođača s ciljem ulaska u veliki sustav peradarskih proizvođača i to uz uvjet da županijski proizvođači budu prihvaćeni kao kooperanti, a jaja naših proizvođača se nađu na širem europskom tržištu.

Inače, dnevno se na području Vukovarsko-srijemske županije proizvede oko 70 tisuća jaja i tu peradarska priča prestaje jer na području županije ne postoje proizvođači koji se bave proizvodnjom mesa preradi.

Foto: depositphotos.com, jenoche


Povezana stočna vrsta

Peradarstvo

Peradarstvo

Pod peradarstvom se prvenstveno podrazumijeva uzgoj kokoši, pura, gusaka i pataka. Od peradi se dobivaju izuzetno kvalitetne glavne namjernice poput jaja i mesa, ali uz njih tu su... Više [+]

Tagovi

Peradarstvo Meso Udruga Talijanski Proizvođači Vukovarsko-srijemska županija Lokacije Jaja Perad A.V.A. Razvoj Ulaganja Troškovi Vinkovci Otok Puretina Kooperanti


Autor

Alen Kuns

Više [+]

Diplomirani novinar sa više od dvadeset godina staža na temama vezanim uz poljoprivredu, selo i ruralni razvoj. Dugogodišnji suradnik glasila Hrvatske gospodarske komore (HGK) Hrvatsko gospodarstvo, Gospodarskog lista te niz novina poput Glasa Slavonije i Vjesnika.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Zamislite da ujutro nađete nekog kako spava u šatoru na Vašem imanju, što biste napravili? To je naime sasvim normalna pojava i pravno formulirana radnja u nekim zemljama Europe. Ne znam koliko je precizna, ali ova karta pokazuje zemlje gdj... Više [+]