Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Schaumann
  • 20.05.2015. 10:35

Kako uspjeh na njivi pretočiti u uspjeh u štali?

U odabiru odgovarajućeg dodatka za sjenažu (silažnog inokulanta) veliku ulogu ima vrsta travne mase za siliranje i njena suha tvar.

Foto: freedigitalphotos, satit_srihin
  • 485
  • 24
  • 0

Sezona sjenaža je za neke već počela, a većina se za nju sprema. I u ovoj godini za uspješnost sjenaža neophodni su pravi silažni dodaci (silažni inokulanti).

Sjenaža je, osim kukuruzne silaže, najvažnije voluminozno krmivo u govedarstvu. Ona treba biti interesantna svakom gospodarstvu zbog svoje ekonomičnosti i fiziološke vrijednosti te potencijalno visoke opskrbljenosti hranjivima neophodnim za sve preživače. Naročito nakon ukinuća mliječnih kvota i padova cijene mlijeka u prvom planu treba stajati povećanje količine mlijeka na gospodarstvu i proizvodnja visokokvalitetne voluminoze.

Više mlijeka iz voluminoze!

U seminaru "Svi razlozi neuspjeha u spremanju sjenaža" održanom u Hrvatskoj te kroz tekstove iz prošlih članaka "Sjenaža-kada je najbolje kositi?" i "Zar za mene nema sjenaže?" Schaumann Agri stručnjaci pokušali su približiti tematiku i objasniti gdje se mogu napraviti značajni pomaci: kako da uspjeh na njivi pretočite u uspjeh u štali.

Odabir odgovarajućeg dodatka za sjenažu

U odabiru odgovarajućeg dodatka za sjenažu (silažnog inokulanta) veliku ulogu ima vrsta travne mase za siliranje i njena suha tvar, odnosno kada ste kosili i koliko ste provenuli tu masu.

Tisuće zadovoljnih korisnika čini BONSILAGE europskim silažnim inokulantom br.1!

BONSILAGE program iz Schaumann-a pokriva svako područje primjene sa odgovarajućom kombinacijom bakterija.

U sveobuhvatnom istraživačkom radu izabrani su najefikasniji sojevi bakterija mliječno-kiselog vrenja i napravljene su njihove kombinacije prema specifičnosti upotrebe. Rezultat su vrhunske sjenaže koje su se istaknule u sljedećim prednostima:

  • smanjenje gubitaka suhe tvari
  • visoka aerobne stabilnosti
  • smanjenje razvoja nepoželjnih klostridija
  • minimalna razgradnja proteina

Poboljšana probavljivost vlaknine vodi ka jednoj povećanoj energetskoj koncentraciji krmiva koja gradi osnovu za povećanje proizvodnje i rentabilnosti. Djelovanje BONSILAGE proizvoda provjerena je i potvrđena u brojnim i višekratnim neovisnim istraživačkim postrojenjima, ali najočiglednije u praksi. BONSILAGE proizvodi nose oznake kvalitete po DLG-ocjenjivanju.

Vaš Schaumann! - Higijena krmiva i silažni inokulanti

Autor: Ljiljana Pomper, dipl.ing.polj.

Foto: freedigitalphotos, satit_srihin


Tagovi

Schaumann Agri Bonsilage program Silažni inokulanti Krmivo Voluminoza Mlijeko Spremanje sjenaže Košnja sjenaže Dodaci za sjenažu


Partner

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Je, odužila se i ta prijestupna veljača, ali Ministarstvo pretjeruje :/