Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Schaumann Agri
  • 05.01.2016. 13:00

Kako povećati efikasnost korištenja hranjiva?

Ekonomski uvjeti u proizvodnji svinja vrlo su napeti zbog aktualne situacije u prihodima u proizvodnji prasadi i tovnih svinja. Upravo sada je pravo vrijeme za poduzimanje pravilnih mjera za optimum proizvodnje.

Foto: kadmy/Bigstock
  • 597
  • 55
  • 0

Troškovi hranidbe utječu sa 50-60% u ukupnim troškovima proizvodnje u svinjogojstvu. Pojmovi kao što su efikasnost, probavljivost, opterećenje probave, problemi u probavi.. su, u današnje vrijeme poremetnji na tržištu svinjskog mesa, još važniji. Gotovo ista smjesa, a financijski opipljivi rezultati, su neophodnost. Tvrtka Schaumann Agri predstavlja rješenje u obliku specijalnog inovativnog dodatka u posebnim premiksima koji je u proizvodnji svinja dokazao opipljivu razliku - Ceravital.

Povećan dnevni prirast!

Izdvajamo dva nezavisna pokusa:

1. Odgoj prasadi na Učilištu i pokusnom centru Futterkamp (Schleswig-Holstein, Njemačka)

U prvim tjednima odgoja se u Ceravital-grupi, kod gotovo iste dnevne konzumacije prasadi, postigao za oko 12% povećani prirast i za oko 9 % poboljšano korištenje hrane po kilogramu tog prirasta. Ukupno je postignuto, kod istih količina hrane i istih ulaznih težina, da je Ceravital-grupa izašla iz pokusa teža za oko 0,4 kg. Financijski je to dobitak od 0,70 € po prasetu. Kod 28 prasadi po krmači godišnje takav dobitak je oko 20 € po krmači. Tablicu rezultata prirasta tjelesne mase i konverzije hrane pogledajte u .pdf dokumentu koji se nalazi ispod članka.

2. Tov svinja - jedan pokus iz prakse na 600 tovnih svinja

Zahvaljujući pvenstveno iskorištenju neškrobnih polisaharida (složenih ugljikohidrata) slijedilo je značajno povećanje u dnevnom prirastu i poboljšana konverzija. Novčana korist u tovu svinja od 3,50 € po tovnoj svinji ne može se zanemariti. Prednosti u biološkim rezultatima te tablicu prikaza novčane koristi primjene Ceravitala, pogledajte u .pdf dokumentu koji se nalazi ispod članka.

Sa sličnim ili istim smjesama za svinje, dodatak Ceravital omogućuje povećane dnevne priraste i poboljšanje konverzije krmiva, dok se proizvodni troškovi značajno smanjuju.

Zbog povećanja efikasnosti, u gotovo cijelom program Schaumann-a za svinje dodan je Ceravital.

Proizvodi za svinje u Hrvatskoj sa Ceravitalom su:

Za više informacija o ovoj temi, kontaktirajte Schaumann stručnjake na jedan od niže navedenih kontakata ili pak preuzmite .pdf dokument koji se nalazi ispod članka!

Autor: Ljiljana Pomper, dipl.ing.polj.

Foto: kadmy/Bigstock


Povezana stočna vrsta

Svinjogojstvo

Svinjogojstvo

Svinjogojstvo predstavlja granu stočarstva kojoj je cilj proizvodnja i snabdijevanje tržišta svinjskim mesom i prerađevinama. Posebna se pozornost posvećuje kvaliteti mesa, a pod... Više [+]

Dokumenti


Tagovi

Uzgoj svinja Svinjogojstvo Hranidba prasadi Premiksi Ceravital Odgoj prasadi Tov svinja Schaumalac Schaumaphos Schaumann Agri


Partner