Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Strategija povećanja konkurentnosti
  • 19.01.2015. 17:00

Kako do veće konkurentnosti u mljekarstvu?

Strategija povećanja konkurentnosti i privlačenja ulaganja u vrijednosne lance mlijeka i mliječnih proizvoda i voća i povrća u FBiH za razdoblje 2014.-2020., trebala bi doprinijeti rješavanju problema u mljekarskom sektoru.

Foto: Depositphotos.com
  • 347
  • 18
  • 0

Vlada Federacije Bosne i Hercegovine je na posljednjoj sjednici održanoj u protekloj godini, donijela Odluku o usvajanju Strategije povećanja konkurentnosti i privlačenja ulaganja u vrijednosne lance mlijeka i mliječnih proizvoda i voća i povrća u Federaciji Bosne i Hercegovine za razdoblje 2014.-2020. (Službene novine Federacije BiH br. 1/15).

Ministarstvo poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Federacije Bosne i Hercegovine, predmetnu je Strategiju izradilo na temelju Sporazuma o suradnji između Vlade Federacije Bosne i Hercegovine i Međunarodne financijske korporacije (IFC), članice Grupacije Svjetske banke, pri čemu je IFC pružao tehničku i stručnu podršku pri prikupljanju podataka, analizi, konzultacijama s drugim institucijama te primjeni najboljih praksi.

Ova Strategija i podaci temelje se na detaljnoj studiji konkurentnosti poljoprivrede u kojoj je procijenjena trenutna konkurentnost vrijednosnih lanaca u poljoprivredi. Sukladno rezultatima studije, ustanovljeno je da mljekarstvo, povrtlarstvo i voćarstvo, kao najkonkurentniji poljoprivredni sektori u FBiH, posjeduju konkurentsku sposobnost za uspješan nastup na svjetskom i EU tržištu, ali da još uvijek postoje značajne slabosti i ograničenja koja treba savladati kako bi oni ostvarili svoj puni potencijal. Iz tog razloga je ova Strategija fokusirana na pronalaženje načina povećanja konkurentnosti i privlačenja ulaganja u ova tri podsektora.

Detaljnije o ovoj temi možete pročitati u dokumentu spomenute Strategije, koji se nalazi u prilogu članka.

Izvor: Ministarstvo poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva FBiH, Foto: Depositphotos.com; Goodluz


Dokumenti


Tagovi

Financijske korporacije Strategija konkurentnosti Konkurentnost poljoprivrede Mljekarstvo Povrtlarstvo Voćarstvo EU tržište Svjetska banka Ministarstvo poljoprivrede FBiH

Izdvojeni tekstovi

KLUB

U mirovini su, ali ne miruju..😊 Ana i Slavko su obnovili stari mlin, napravili mini muzej, kućice za najam i zasadili nasade žitarica, voća i povrća od kojih prave različite proizvode. Sve su to zaokružili u jednu lijepu priču koja privlač... Više [+]