Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Proizvođačke organizacije
  • 22.07.2015. 15:00

Još jedna proizvođačka organizacija mljekara!

Proizvođači mlijeka s područja Virovitičko-podravske i Bjelovarsko-bilogorske županije odlučili su krenuti u osnivanje Proizvođačke organizacije sa sjedištem u Virovitici.

  • 308
  • 17
  • 0

U srijedu, 22. srpnja, u velikoj vijećnici Virovitičko-podravske županije, održan je sastanak proizvođača mlijeka s područja Virovitičko-podravske i Bjelovarsko-bilogorske županije kako bi se finalizirale aktivnosti vezane uz osnivanje Proizvođačke organizacije u sektoru mljekarstva.

Nastavak je to inicijative koju su pokrenuli proizvođači mlijeka, a prepoznala Županija te ima za cilj udružiti proizvođače i na taj ih način kvalitetnije pripremiti za njihovo buduće poslovanje te nastup na tržištu.

Sastanak je održan u organizaciji Upravnog odjela za zajedničke politike i fondove EU Virovitičko-podravske županije na čelu s pročelnikom Tugomirom Majdakom.

Podizanje konkurentnosti sektora mljekarstva

Virovitičko-podravska županija je pripremila svu potrebnu dokumentaciju za provedbu Projekta Centar za razvoj mliječnih proizvoda te isti ima velike mogućnosti za realizaciju kroz Program ruralnog razvoja, a u sklopu buduće Proizvođačke organizacije u sektoru mljekarstva.

Proizvođačka organizacija je pravni oblik udruživanja kojeg kroz legislativu Uredbi preferira Europska Komisija, a zajednički nastup na tržištu mlijeka mogu imati i proizvođačke organizacije iz dvije ili više država članica Europske unije koje se udružuju u Transnacionalnu organizaciju u sektoru mlijeka i mliječnih proizvoda.

Radna skupina proizvođača mlijeka

Način i proceduru udruživanja i odobravanja Proizvođačke organizacije predstavio je gospodin Dalibor Janda, voditelj Službe za stočarstvo u Ministarstvu poljoprivrede.

Proizvođači mlijeka odlučili su krenuti u osnivanje Proizvođačke organizacije u sektoru mljekarstva. Na kraju sastanka formirana je Radna skupina proizvođača mlijeka koja će u suradnji s županijskim upravnim odjelima pripremiti potrebnu dokumentaciju za registraciju i odobravanje Proizvođačke organizacije koja će djelovati na području Virovitičko-podravske i Bjelovarsko-bilogorske županije, sa sjedištem u Virovitici.

Tekst i foto: vpz.hr


Tagovi

Virovitičko-podravska županija Ministarstvo poljoprivrede Dalibor Janda Radna skupina proizvođača mlijeka Program ruralnog razvoja Tugomir Majdak


Partner

Virovitičko-podravska županija

Trg Ljudevita Patačića 1, 33000 Virovitica, Hrvatska
tel: +385 (0) 33 638 140, e-mail: ured.zupana@vpz.hr web: http://www.vpz.com.hr

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Dobar dan, ako bi tko mogao da pomogne kako da spasim ovaj cvijet? Danas sam uocila smedje mrlje, odmah sam izbacila zemlju, bili su crvi u njoj, oprala korijenje, posudu, i s novom, cistom zemljom zasadila.. Sto ce biti sada, plasim se da... Više [+]