Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Kozja joga
  • 23.09.2016. 15:00

Jeste li probali jogu s kozama?

Koze su divne životinje, a odnedavno se uz njih veže i vježbanje joge!

Foto: Lainey Morse/Modern Farmer
  • 1.918
  • 93
  • 0

Svako malo naletite na izraz koji vas natjera doznati što više o njemu. Jedan od takvih je i "kozja joga".

"Kozja joga je sat joge koji se odvija u polju na mojoj farmi", napisala je Lainey Morse, začetnica Kozje joge. "Moje koze su druželjubive i prijateljski raspoložene pa pasu, stoje i legnu pokraj svakoga", piše modernfarmer.

Kozja joga, stoga, nije joga za koze jer uz njihove vještine penjanja, skakanja i gimnastičkih sposobnosti, jasno je da su koze fizički spremnije od ljudi. Umjesto toga, Morsine koze - mješavina nigerijske patuljaste i pigmejske koze, služe kao umirujuća, terapijska životinja tijekom normalnog sata joge.

Vježbanje uz koze

Lainey Morse živi na farmi u Oregonu, u SAD-u, u dolini Willamette a na jednom dječjem rođendanu, instruktor joge predložio je da bi farma mogla biti odličan prostor za satove joge. Na prvom satu "kozje joge" oko instruktora i vježbača šetale su koze, kokoši i mačka.

"Bio je to hit", piše Morse. Nakon što se pročulo, na sate "kozje joge" počeli su pristizati suidonici iz Portlanda, udaljenog 150 km.

"Moje su koze vrlo mirne životinje i tko god dođe oslobodi se stresa i bude sretan. Kada žvaču travu kao da dođu u nekakvo meditativno stanje i vrlo je zgodno gledati ih i savršene su za kombiniraciju s jogom", piše Morse koja je zakazala dva nova sata joge s kozama.

"Shvaćam da se zbog toga doimam malo ludom, ali to je OK. Nama to ne zvuči ludo!", zaključuje.

Foto: Lainey Morse/Modern Farmer


Tagovi

Joga Terapija


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, zamjenica predsjednika Županijskog vijeća HND-a te članica Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ).

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Nedjeljni obilazak polja ;)