Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Mliječni sektor
  • 28.06.2013.

Jačanje konkurentnosti domaćeg mliječnog sektora

Udrugu hrvatskih otkupljivača i prerađivača mlijeka CroMilk predstavila je u Zagrebu njezina predsjednica Rašeljka Maras

Foto: RGBStock.com
  • 615
  • 30
  • 0

Na predstavljanju u Europskom domu podršku je dao glavni tajnik Europskog udruženja mliječne industrije (EDA) Joop Kleibeuker.

Udruga okuplja velike, srednje i male otkupljivače i prerađivače u Hrvatskoj, a Maras je naglasila kako su joj ključni ciljevi jačanje konkurentnosti domaćeg mliječnog sektora te priprema i implementacija prije svega edukacijskih projekata namijenjenih primarnom sektoru, industriji, ali i hrvatskim potrošačima. Projekti bi se financirali iz fondova EU.

CroMilk je članica EDA-e preko koje će moći predlagati i sukreirati politiku EU koja se tiče ovog sektora te prikupljati najbolja europska iskustva koja se mogu implementirati na domaćem tržištu. Kleibeuker je istakao kako će ulazak Hrvatske u EU za domaći mliječni sektor, posebno industriju i farmere, kratkoročno biti veliki izazov, no dugoročno će imati pozitivan utjecaj.

Inače, EDA ima članice iz 24 europske zemlje (uključujući i Hrvatsku), a osnovana je s ciljem predstavljanja i zastupanja europske mliječne industrije kod EU institucija i ostalih relevantnih organizacija.

Foto: RGBStock.com


Izvori

Lider Press


Tagovi

Mliječni sektor EU fondovi Konkurentnost Tržište

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Je, odužila se i ta prijestupna veljača, ali Ministarstvo pretjeruje :/