Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Proizvođačka organizacija Drava
  • 31.12.2013. 08:00

Hrvatski mljekari udružili snage!

Ovo je tek početak udruživanja hrvatskih poljoprivrednika, naglasili su hrvatski mljekari, okupljeni na skupu u Molvama

  • 1.451
  • 189
  • 0

Mljekari iz udruga Drava i Bilogora, kao i članovi ostalih hrvatskih udruga proizvođača mlijeka odlučili su zajednički udružiti snage. Dana 29. prosinca 2013. godine u Molvama su osnovali Proizvođačku organizaciju Drava sa ciljem zastupanja proizvođača mlijeka pri formiranju otkupnih cijena mlijeka, ali i općenito otkupnih uvjeta. Za predsjednika su odabrali Nikolu Pajeka, predsjednika udruge mljekara Bilogora.

Udruživanje hrvatskih poljoprivrednika, usprkos brojnim problemima, po svemu sudeći ima uzlaznu putanju i kreće se ka prilagođavanju europskim trendovima. Tržišni izazovi koji se postavljaju pred proizvođače mlijeka, kao i kruta hrvatska birokracija, dobar su poticaj za ovakvo udruživanje poljoprivrednika. Na skupu se okupilo 130 proizvođača mlijeka, koji su u izvanrednoj radnoj atmosferi, bez upadica i nadglasavanja, odlučili osnovati udruženje sebi u korist. Njih 130 zajedno proizvodi preko 10,6 milijuna litara mlijeka.

Osnivačkom skupu nazočili su gdin. Zdravko Ivančan, načelnik Općine Molve, gdin. Davor Blažić, predsjednik Hrvatskog saveza udruga proizvođača mlijeka te gdin. Damjan Bogdanović, direktor Otvorenog ureda. Potpredsjednik proizvođačke organizacije Željko Turčić, govorio je kako je ovo tek početak udruživanja hrvatskih poljoprivrednika. Najavio je da su u tijeku pripreme za osnivanje proizvođačke organizacije tovljača, kako bi se zaokružila cjelokupna slika o mljekarstvu.


Povezana stočna vrsta

Govedarstvo

Govedarstvo

Govedarska proizvodnja uključuje uzgoj goveda i proizvodnju mesa, odnosno tov te predstavlja značajnu granu stočarstva Republike Hrvatske. Prema podatcima Hrvatske poljoprivredne... Više [+]

Tagovi

Mljekarstvo Hrvatski mljekari Govedarstvo Molve Proizvođačka organizacija Drava Otkupna cijena Zdravko Ivančan Željko Turčić Damjan Bogdanović Davor Blažić Nikola Pajek


Autorica

Nikolina Fako

Više [+]

Nikolina je administratorica portala Agroklub. Ima 28 godina, a završila je diplomski studij marketing managementa na Ekonomskom fakultetu u Osijeku ... a moto joj je: „Život je puno lakši ako kroz njega ideš sa osmijehom“.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

U Baranji nova balvan revolucija. Uskoro opširnije