Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Hrana za životinje
  • 01.01.2017. 12:00

EFSA o riziku od MRSA-e u hrani za životinje

Europska agencija za sigurnost hrane (EFSA), još 2009. godine objavila je mišljenje o javnom zdravstvenom značaju meticilin rezistentnog Staphylococcus aureus (MRSA) u hrani za životinje.

Foto: budabar/bigstockphoto.com
  • 2.712
  • 275
  • 0

U svijetlu pojačanog interesa javnosti za navedenu tematiku, obavještavamo kako je Europska agencija za sigurnost hrane (EFSA), još 2009. godine, objavila mišljenje o javnom zdravstvenom značaju meticilin rezistentnog Staphylococcus aureus (MRSA) u hrani za životinje, stoji na stranici Hrvatske agencije za hranu.

EFSA-in panel za biološke opasnosti (BIOHAZ) zaključio je kako ne postoji dokaz da konzumiranje ili rukovanje hranom kontaminiranom MRSA-om može dovesti do povećanog rizika za ljude. Odbor je, također, zaključio kako su, u slučajevima visoke prevalencije MRSA-e u životinja koje se uzgajaju za proizvodnju hrane, ljudi u kontaktu sa živim životinjama, posebno poljoprivrednici, veterinari i njihove obitelji, izloženi većem riziku od opće populacije. Mišljenje u cijelosti pogledajte na web stranici EFSA-e.

Foto: budabar/bigstockphoto.com


Tagovi

HAH MRSA EFSA Rizik Hrana za životinje


Autorica

Karolina Rastija

Više [+]

Magistra agroekonomike s iskustvom u poljoprivredi. Svoje znanje i savjete dijeli i s čitateljima Agrokluba.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Dobar dan, ako bi tko mogao da pomogne kako da spasim ovaj cvijet? Danas sam uocila smedje mrlje, odmah sam izbacila zemlju, bili su crvi u njoj, oprala korijenje, posudu, i s novom, cistom zemljom zasadila.. Sto ce biti sada, plasim se da... Više [+]