Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Proizvodnja mlijeka
  • 09.01.2014. 13:15

Aflatoksin dotukao mljekare

Što s proizvođačima koji nikad nisu dobili rezultate analize mlijeka, a kojima su mljekare samo prestale otkupljivati mlijeko?

  • 1.137
  • 171
  • 0

2013.-ta je godina bila posebice teška za mljekare. Iako su mislili da im je najveći problem niska cijena mlijeka, kao grom iz vedra neba stigla je vijest da je otkup mlijeka zaustavljen zbog aflatoksina. Iako je cijela afera bila još na početku godine, mnogobrojni mljekari posljedice cijelog slučaja još uvijek osjećaju - posebice zbog šteta koje im se tek sada isplaćuju.

Milan Bojanić već 19 godina uspješno vodi farmu muznih krava, no život mu u prošloj godini nije bio nimalo lak. Dnevna proizvodnja mlijeka na njegovoj farmi iznosila je 350 litara, a uzorci mlijeka su pokazali određenu količinu aflatoksina. Cisterna s mlijekom s njihove farme otišla je u otpad, a minus je bio velik. I na farmi Slađane Kruljac ista situacija. 5000 litara mlijeka je otišlo u vjetar. No, na adrese farmera stigla je zamjenska testna hrana, a s njom i resorni ministar. Djelomično je time obeštećeno mlijeko koje je odveženo u bioplinska postrojenja. Kako se cijela stvar završila, pogledajte u prilogu Zlato ravnice Osječke televizije.


Tagovi

Tihomir Jakovina Milan Bojanić Aflatoksin Proizvodnja mlijeka Stočna hrana Mladen Škiljević HPA


Partner

Osječka televizija

Sv.L.B.Mandića bb, Osijek, Hrvatska
tel: (031) 400 - 000, e-mail: marketing@ostv.hr web: http://www.osjecka.com

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Stiglo nam je astronomsko proljeće. Jedna zanimljivost: sve do 2050. godine počinjat će 20.3. Između 2050. i 2100. godine naizmjence 19. i 20. ožujka, a tek nakon 2100. se početak proljeća opet vraća na 21. ožujka, piše na FB stranici Kad ć... Više [+]