Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Uzgojni uvjeti
  • 11.10.2015. 15:40

190 tisuća kuna kazne zbog uginulih ovaca!

EU je poslala upozorenje svim farmerima. Engleski poljoprivrednik koji je držao ovce u neprihvatljivim uvjetima mora platiti kaznu od 190 tisuća kuna.

  • 409
  • 67
  • 0

Engleski farmer čije su ovce uslijed zanemarivanja uginule u blatu mora platiti kaznu od 18 i pol tisuća funti, što je oko 190 tisuća kuna. 56- godišnji Courton Green iz Lincolnshire-a osuđen je za prouzrokovanje nepotrebne patnje životinjama, nakon što je nekoliko ovaca ostavio zaglavljene u blatu iz kojeg se nisu mogle izvući, piše FarmersWeekly.

Financijskom kaznom ovolikih razmjera poslana je poruka onima koji ne zadovoljavaju osnovne potrebe brige za životinje, govore iz Agencije za trgovinske standarde. Stanje u kojem su se neke od preživjelih ovaca nalazile bilo je ispod svakog prihvatljivog standarda uzgojnih uvjeta držanja životinja.

Osuđeni poljoprivrednik je nekoliko puta prije toga upozoren na nedostatne uvjete uzgoja životinja, no nije poslušao nijedan savjet struke. Standardi EU su po ovom pitanju vrlo strogi, a iz agencije je poručeno da ovakvu praksu planiraju nastavljati i ubuduće.


Tagovi

Kazna Uginule ovce Financijska kazna Patnja životinja Uzgojni uvjeti


Autorica

Ivana Nađ

Više [+]

Ivana je urednica na Agroklub portalu. "Vaša uvjerenja ne čine vas boljom osobom. Djelovanje čini."

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Kineski uvoz žitarica i uljarica ostat će na rekordnoj razini

Unatoč nedavnom nizu otkazivanja prethodno ugovorenih količina, kineski uvoz žitarica i uljarica ove će godine ostati visok. Kupnju potiču niže globalne cijene i manjkovi...

Više [+]